Predstavljeni novi izvođači i popratan sadržaj SuperUho Festivala u Šibeniku

Prvo izdanje festivala SuperUho orijentiranog na aktualnu međunarodnu glazbenu scenu održat će se od 3. do 5. kolovoza u Šibeniku.
Novi vizual SuperUho Festivala

Prvo izdanje festivala SuperUho orijentiranog na aktualnu međunarodnu glazbenu scenu održat će se od 3. do 5. kolovoza u Šibeniku. Za razliku od niza kvalitetnih, ali masovnih ljetnih festivala, SuperUho Festival po uzoru na svojeg starijeg brata Žedno uho zadržat će svoj prepoznatljiv intimni format uživanja u glazbi. Tome u prilog idu lokacije na kojima će se SuperUho održati – riječ je o intimnim lokacijama pristaništa TEF te gradskoj plaži BANJ, u neposrednoj blizini šibenske stare gradske jezgre.

Na jučer održanoj konferenciji za predstavnike medija predstavljen je novi dio inozemnih i regionalnih izvođača, koncept klupskog programa kao i izvođači koji će nastupiti u sklopu istog, interaktivno video uređenje festivalske lokacije, popratni sportsko-rekreativni sadržaj festivala u organizaciji generalnog sponzora Iskona kao i novi vizualni identitet SuperUho Festivala. Spomenute informacije predstavili su direktor festivala Mate Škugor, urednik klupskog programa i PR koordinator Nenad Borović, Tonko Mikulandra, koordinator interaktivnog video uređenja festivalske lokacije, dok je u ime Grada Šibenika festival podržao gradonačelnik dr. Željko Burić.

„U ovoj zadnjoj objavi imena naglasak je upravo na glazbeno-edukativnom aspektu festivala, pa smo tako središnji dan festivala dodijelili glazbenicima koji su, svatko na svoj način, mijenjali i kreirali zvuk glazbe kakvu danas poznajemo. Tako će se, uz već objavljene pionire post metala Earth, na glavnoj festivalskoj pozornici toga dana pojaviti legendarni kalifornijski post punk avangardisti Tuxedomoon, kao i neokrunjeni kralj današnje americane i jedan od najznačajnijih američkih kantautora zadnjih 30 godina Howe Gelb s pratećim bendom – Howe Gelb Triage. Koliki je bio Gelbov utjecaj na kasnija zbivanja u glazbi najrječitije govori činjenica da su se u ulozi ritam sekcije njegovih Giant Sand početkom devedesetih kalili lideri sjajnih i kod nas iznimno popularnih Calexico. Ekskluzivno za ovu priliku s Howe Gelbom na bubnju nastupit će Steve Shelley inače bubnjar benda Sonic Youth. Uz ova uistinu kultna imena za koja se često zna reći kako su bili ispred svog vremena te upravo zato i danas zvuče podjednako svježe kao i prije 30 godina, predstavit će nam se i hodajuća enciklopedija glazbe pedesetih, šezdesetih i sedamdesetih godina dvadesetog stoljeća, čovjek koji danas figurira kao jedan od najvećih autoriteta među njojorškim DJ-ima koji vrte garažni rokenrol, soul i funk - Jonathan Toubin“, izjavio je Mate Škugor. Uz navedene goste program festivala će upotpuniti i niz sjajnih domaćih i regionalnih izvođača: Antenat, Cojones, Kanđija i gole žene, te dvojac Ti.

Bend The National na turneji po Šibeniku!
The National radi mini turneju u Šibeniku ovo ljeto

Koncept klupskog programa SuperUho Festivala kreiran je u skladu s glazbom koju će izvesti spomenuti i otprije objavljeni izvođači. „S obzirom na izvođače festivala i želju da se izbjegne klasičan DJ program, isti je osmislio englesko/hrvatski DJ kolektiv SOULKEKS koji već dvije godine uspješno njeguje tradiciju takozvane 'digging' kulture groove žanrova poput raw funk&soul/beat/RnB/RnR/boogie/latino/hip hop/disco muzike interpretirane isključivo s gramofonskih ploča, uz scratch, mikrofon i ostale trikove po uzoru na zlatni period breaks DJ kulture 70-ih i 80-ih. U spomenutom programu nastupit će šest veterana spomenute 'digging' scene koji će na festivalu ekskluzivno izvesti DJ setove fokusirane na određene žanrove i to u back2back formi. DJ-evi koji će nastupiti su Jonathan Toubin (usa) , Mr Dirty Hairy (Uk/Hr), Gdin Smeđi Šećer, Goce (Mk), Pytzek, Borovich i Zorro. Glazba koju možete očekivati je garage RnR, beat, raw funk&soul, RnB, afrobeat, brasil, breaks, ex yu rare funk/soul/RnR/disco; svi će nastupati u kombinaciji DJ dueta, dok će tijekom dana na plaži Banj i Iskonovoj školi surfanja u drugim kombinacijama vrtjeti drugačiju glazbu primjerenu sportu i plaži, ali i uličnoj estetici New Yorka s obzirom na to da se na samoj plaži nalazi i teren za košarku i odbojku“, najavio je urednik klupskog programa Nenad Borović. „Nastavljamo suradnju s portalom Muzika.hr i njihovim uspješnim projektom Akustika stage te će ove godine na plaži Banj nakon završetka programa Iskonove škole surfanja i nastupa DJ-eva u predvečernjim satima tamo nastupiti ponajbolji izvođači hrvatske kantautorske scene u akustičnim izdanjima. Bendovi koji će nastupati izabrani su putem javnog natječaja i ocjenjivanjem čitatelja portala te stručne komisije SuperUho Festivala i Muzike.hr, a među ostalima to su F O R (Zagreb), Hangin' Village (Split), Nikol, Luka i Vedran (Pula) i drugi“, dodao je Borović.

„Iznimno sam sretan i ponosan što Šibenik sa SuperUho Festivalom dobiva još jedan respektabilan festivalski sadržaj; dokaz je to da se naš grad uspješno pozicionira kao jedna od najpoželjnijih destinacija za ljubitelje kvalitetne glazbe. Najzvučnije izvođačko ime-grupa The National - pored gostovanja na prvom izdanju Super Uho festivala, održat će koncert i na novootvorenoj ljetnoj pozornici tvrđave Sv. Mihovil. Upravo je to primjer kako svakim projektom i sadržajem nastojimo povezati našu povijesnu baštinu sa suvremenim izazovima i potrebama. Vjerujem kako će brojni posjetitelji ljetnih pozornica, kako one na tvrđavi tako i onih na SuperUhu, uživajući pod zvjezdanim nebom i s pogledom na grad i njegov zaljev i arhipelag, zauvijek nositi dio Šibenika i njegove povijesti sa sobom. Također me veseli da je idejni tvorac čitavog projekta upravo naš Šibenčanin Mate Škugor, čiji su raniji uspjesi u organizaciji ovakvih glazbenih događaja, jamstvo da će SuperUho postati još jedan festival po kojem će Šibenik postati prepoznatljiv“, izjavio je gradonačelnik dr. Željko Burić.

Predstavljeno prvo izdanje festivala SUPERUHO!
Ovo ljeto smo svi na SuperUho festivalu!

Cijena festivalskih ulaznica za prvo izdanje festivala SuperUho iznosi 290 kuna i vrijedit će do početka festivala; prvog dana festivala cijena festivalske ulaznice iznosit će 320 kuna. Cijena dnevnih ulaznica iznose 220 kuna – za prvi festivalski dan te 190 kuna za drugi i treći festivalski dan. Cijena smještaja u kampu iznosi 150 kuna za sva tri festivalska dana.

Ulaznice se mogu kupiti na sljedećim pretprodajnim mjestima: u Zagrebu u Dirty Old Shopu (Tratinska 18) i Rockmarku (Berislavićeva 13) te u Dallas Music Shopu Šibenik (Kralja Tomislava 4) i klubu AZIMUT (Obala Palih Omladinaca 2, Šibenik). Ulaznice je moguće kupiti i online preko servisa Dirty old shop. Početak prodaje dnevnih festivalskih ulaznica je od ponedjeljka, 14. srpnja na spomenutim prodajnim mjestima.


Slični članci: