Pogledajte kako se izgled idealne žene mijenjao kroz 3000 godina

Kako bi danas idealna žena trebala izgledati
Kako bi danas idealna žena trebala izgledati

Tijekom povijesti standard ženske ljepote značajno se mijenjao i oblikovao na način kako žene izgledaju i kako se doživljavaju. Žene su danas bombardirane različitim standardima ljepote – trebale bi biti mršave ali zdrave s velikim grudima i stražnjicom. Pomalo težak zadatak, zar ne?

Poznati BuzzFeedVideo.com sastavio je kratki igrani film s raznovrsnim odabirom modela koji gledatelje vode na putovanje kroz posljednjih 3000 godina ženske ljepote. Iz zaobljenih tijela u doba renesansnog razdoblja u Italiji do dječačke figure iz 1920-ih godina, dramatična evolucija dokazuje da se standard društva neprestano odvija i nije stalna pojava.

Žene u drevnom Egiptu su prikazane kao vitke žene s visokim strukom i vitkim ramenima, dok je ljepota u renesansnoj Italiji značilo popunjeno tijelo, uključujući i velike bokove i grudi. Tijekom 1920-ih u SAD-u lijepe žene morale biti bez oblina i imati tijelo nalik na dječačko, a već od 1930-ih do 1950-ih, ideal ljepote bio je tijelo s ženstvenim oblinama,ali s jako tankim strukom.

Svakako pogledajte u videu kako se točno taj razvoj društva događao kroz stoljeća.

BuzzFeedVideo.com

Slični članci: