Počinje Advent u Zagrebu: odabrali smo najbolje od najboljeg

Sve lokacije Adventa koje sutra nikako ne smijete zaobići!
Sve lokacije Adventa koje sutra nikako ne smijete zaobići!

Ove subote, čarobne zagrebačke adventske lokacije ponovno će obasjati magična blagdanska svjetlost i probuditi božićni duh hrvatske metropole. Od svih adventskih događanja sigurno će vas najviše razveseliti paljenje lampica u najvećem zagrebačkom parku - Zrinjevcu, te otvaranje Ledenog parka na Trgu kralja Tomislava. Advent u Zagrebu tradicionalna je manifestacija u kojoj hrvatska metropola živi u posebnom ozračju, odišući ljepotom došašća kao i radošću samog Božića.

Središnja događanja s prigodnim glazbenim programom započinju u subotu, 26.11., s tradicionalnim paljenjem prve adventske svijeće na Trgu bana Josipa Jelačića, a centar Zagreba će se potom pretvoriti u čarobnu božićnu bajku i službeno otvoriti blagdansku sezonu.

Svakodnevno nas očekuju koncerti, kulturna i ostala zabavna događanja te ugostiteljska ponuda na mnogobrojnim lokacijama Zagreba. Ako ništa drugo, miris kuhanog vina i toplih blagdanskih jela i slastica odličan su razlog za šetnju kroz čarobni Zagreb. 

LEDENI PARK

Uživate li u čarobnom osjećaju? Upravo to vas očekuje na Tomislavcu, čarobna zimska idila na ledu. Uz zvukove dobre glazbe, klizanje na otvorenom možete obogatiti mirisima i okusima raznih gastronomskih delicija, kao i brojnim kulturnim sadržajima za djecu i odrasle. Još uvijek niste otvorili oči i obuli klizaljke? Ledeni park otvoren je svakodnevno od 10:00 do 23:00 sata.

ADVENT NA ZRINJEVCU

Kad pomislite na Božić, sjetite li se djetinjstva i obiteljskih okupljanja oko božićnog drvca, božićne glazbe i mirisa bakinih specijaliteta? Ako tu sreću koju osjećate u sebi, želite istinski ponovno proživjeti, Advent na Zrinjevcu pravo je mjesto za vas. Osim unikatnih ukrasa i suvenira odabranih umjetnika, uživati možete i u zaboravljenim zagrebačkim specijalitetima. Advent na Zrinjevcu otvoren je radnim danom od 12:00 do 23:00 sata i vikendom od 10:00 do 23:00 sata. Zrinjevac ima bogatu ponudu jela i pića – od  slasnih gulaša, domaćih sarmi, bunceka i krpica sa zeljem, pa sve do sushija i proljetnih rolica. Tu su i tradicionalni štrukli, savijače, germ knedle, medenjaci i najfinija domaća peciva. Posjetitelji će također u prodajnim kućicama moći pronaći hrvatske proizvode koji ujedno mogu biti i idealan božićni poklon za njihove najmilije.

Foto: Mirsad Mehulić
Foto: Mirsad Mehulić

ADVENT NA EUROPSKOM TRGU

U samom centru grada, pješačka zona Europskog trga za vrijeme Adventa postaje omiljeno okupljalište mladih. Koncerti, atrakcije, izložbe i bogata ponuda europskih gradova čini ovo mjesto nezaobilaznom zagrebačkom točkom za sve željne dobre zabave. Osjećate se mlado, preferirate pravi 'urbani štih'? Ovo je pravo mjesto za vas! Ponedjeljkom, srijedom i petkom od 20h muziku pušta DJ Eddy Ramich, a utorkom, četvrtkom, subotom i nedjeljom od 20h bendovi po izboru Balcony TV-a. 

Europski trg (foto: Sanjin Kastelan)
Europski trg (foto: Sanjin Kastelan)

FULIRANJE

Fuliranje, jedno od prvih i najoriginalnijih adventskih događanja ove zime slavi svoj peti rođendan. Do sada ga je posjetilo preko 1.000.000 posjetitelja koji su uživali u više od 500 koncerata i nastupa glazbenika, DJ-a, performera, izložbi. Fuliranje je prvi projekt koji je na ulici predstavio vrhunske hrvatske restoratere, vinare i mnoge druge kreativne izlagače. Fuliranje se prošle godine prvi puta odvijalo na dvije lokacije: Tomićeva i Kurelčeva ulica, te se tradicija nastavlja i ove zime. Za ovu zimu pripremili su 2 različita, a atraktivna koncepta; TOMIĆEVA – CHEF STREET i KURELČEVA – DISCO STREET.

ADVENT NA STROSSU

U periodu od 26.11.2016. do 8.1. 2017. na prostoru gdje se inače održava popularni Strossmartre ove će zime u vrijeme Adventa biti stvorena predivna zimska manifestacija. Iza naziva Advent na Strossu sačinjen je vrlo bogat svakodnevni program u kojem će svoje mjesto i vrijeme za zabavu pronaći posjetitelji svih generacija. Svi koji zakorače na jedan od najromantičnijih dijelova zagrebačkog Gornjeg grada ovdje će zasigurno provesti nekoliko sati jer će ih dočekati 8 bajkovito ukrašenih kućica sa raznolikom gastro ponudom kao i vrlo velik izbor craft piva, čajeva, vina, kuhanih vina i drugih adventskih delicija.

ZAGREBAČKA BOŽIĆNA BAJKA

Ove godine ponovo se događa čarolija na glavnom gradskom trgu - Zagrebačka Božićna Bajka. Vrhunska gastronomska ponuda, od popularnih vrhunskih kobasica i odličnog kuhanog vina pa sve do ekskluzivne ponude talijanskih suhomesnatih proizvoda branda Dobro, štrukli, sarmi, gulaša i drugih delicija. Svaki dan na lokaciji je pripremljen i zabavni program koji se sastoji od mnogobrojnih kvalitetnih izvođača poput Joe Pandura, Songkillersa, Kristijana Beluhana, Danijele Večerinović i drugih, te DJ programa.

ZAGREBAČKA BOŽIĆNA BAJKA
ZAGREBAČKA BOŽIĆNA BAJKA

BOŽIĆNI SAJAM

Drvene kućice prepune ručno izrađenih suvenira i prigodnih božićnih poklona i ukrasa, isprepliću se s onima iz kojih se širi miris kuhanih kobasica, pečenih kestena, kolača i kuhanog vina. Svoje nove vlasnike nestrpljivo čekaju pleteni šalovi, kape i rukavice koje će ih grijati za hladnih dana. Najljepši ugođaj Božićnog sajma doživjet ćete kad padne mrak i sve rukotvorine obasja sjaj božićnih žaruljica. Dozvolite si razgovor s veselim trgovcima kojima poneka šalica kuhanog vina pomogne da i vas udobrovolje ugodnom pričom i duhovitošću.

KOD RUDOLFA - ADVENT ZA VELIKE I MALE

Svakim​ ​danom​ ​od​ ​11.00​ ​do​ ​18.00​ ​sati​ ​program​ ​će​ ​biti​ ​posvećen​ ​djeci​ ​do​ ​12​ ​godina,​ ​a​ ​od​ ​18.00​ ​sati​ ​do ponoći​ ​odraslima. Glavni​ ​junak​ ​čarolije​ ​​KOD​ ​RUDOLFA​​ ​​je​ ​naravno​ ​najdraži​ ​pomoćnik​ ​Djeda​ ​Božićnjaka​ ​–​ ​Rudolf​ ​koji​ ​će dočekivati​ ​svoje​ ​goste​ ​na​ ​Strossmayerovom​ ​trgu,​ ​slikati​ ​se​ ​s​ ​njima,​ ​upućivati​ ​ih​ ​u​ ​dnevna​ ​događanja, pozivati​ ​ih​ ​na​ ​pjevanje​ ​na​ ​pozornicu​ ​i​ ​druge​ ​brojne​ ​aktivnosti​ ​kao​ ​što​ ​su​ ​likovne​ ​i​ ​znanstvene radionice,​ ​jahanje​ ​ponija,​ ​pjevačke​ ​izvedbe​ ​školskih​ ​zborova,​ ​lutkarske​ ​predstave,​ ​crtiće,​ ​doček​ ​Djeda Božićnjaka,​ ​kićenje​ ​jelke.
KOD RUDOLFA - ADVENT ZA VELIKE I MALE
KOD RUDOLFA - ADVENT ZA VELIKE I MALE

Slični članci: