Ovako izgleda grafički prikaz našeg mozga na drogama

This is your brain on drugs“ poznati je zloglasan slogan iz 90-ih kojeg je osmislila D.E.A., policijsko-obavještajna agencija za suzbijanje droge te ga pomoću plakata promovirala borbu protiv ovisnosti diljem Amerike. Grafička dizajnerica Meaghan Li je inspirirana tim plakatima stvorila seriju novih postera koji veoma vividno i jednostavno pikazuju kako različite droge utječu na naš mozak.

Minimalističkim, švicarskim modernim pristupom i istraživanjem putem Wikipedije i Erowida, Meaghan Li destilirala je složene ideje u nekoliko jednostavnih linija i oblika. Svaki je poster figurativan – asocijalni krugovi za ketamin, oštri šiljci za kokain; vizualan – psihodeličan uzorak za DMT; doslovan – oblik duha za heroin.

"This is your brain on drugs" Meaghan Li
"This is your brain on drugs" Meaghan Li

Onaj koji najviše zanima ljude je onaj koji opisuje kako marihuana djeluje na mozak. Meaghan je pokušala pokazati topljenje, prekoračenje preko ruba i suptilne vizualne efekte koje to može izazvati. Ova je serija postera izazvala mnogo pitanja poput: tko bi ovo želio imati u svoj portfelju?

Grafički dizajn za mene je umjetnost i najveći stupanj kreativnosti koji ne bi smio biti ograničen društvenim tabuima i moralnim tjeskobama. Dok god ova serija postera dovodi do dijaloga i rasprava te nudi inspiraciju drugim grafičkim dizajnerima, ja sam sretna“, rekla je Meaghan Li.

"This is your brain on drugs" Meaghan Li
"This is your brain on drugs" Meaghan Li

Slični članci: