Novi hit Dan Browna: Inferno


Dan Brown, Inferno
Dan Brown, Inferno

Ime Dan Browna već je godinama svima poznato, a od kada su njegovi književni bestselleri "Da Vincijev kod" i "Anđeli i demoni" i ekranizirani u hollywodskoj produkciji, lik Roberta Langdona kojeg glumi poznati Tom Hanks postao je sinomim za istraživanje religiozne ikonografike i simbolike. Dovoljno se prisjetiti samo nekih od tabua koje Dan Brown rušio, od toga da je napisao da su se Isus i Marija Magdalena oženili i imali potomke do toga da je Kalež božiji zapravo Isusov nasljednik na Zemlji. Zatim je istraživao dobro i dugo skrivane tajne Vatikana, ali i Opus Dei-a pa seriju romana s Robert Landonom nastavio romanom "Izgubljeni simboli", a sada nam u uzbudljivom triler romanu "Inferno" donosi još jedan nastavak avanture ovog profesora simbologije.

Dan Brown, Inferno
Dan Brown, Inferno

"Traži i naći ćeš. Te riječi odjekivale su u glavi uvaženog harvardskog profesora Roberta Langdona kad se probudio u bolničkom krevetu ne znajući gdje je ni kako je onamo dospio. Uz to, nije mogao objasniti podrijetlo zlokobnog predmeta pronađenog u džepu njegova sakoa.

Za život opasne prijetnje natjerat će njega i mladu liječnicu Siennu Brooks u vratoloman bijeg Firencom, gradom muzejom na čijim su ulicama odrasli Dante, Botticelli i Michelangelo i u čijim je ateljeima buknula talijanska renesansa. Samo Langdonovo poznavanje tajnih prolaza i drevnih misterija što leže ispod raskošnih povijesnih pročelja može ih spasiti od nepoznatih progonitelja.

Langdon uskoro uspijeva odgonetnuti da je uvučen u strahotan plan nezamislivih posljedica čiji je glavni akter nadahnut Danteovim Paklom, remek-djelom svjetske književnosti što nudi mračnu viziju pakla koja odjekuje još danas.

Stihovi Pakla postaju Langdonov vodič i on pokušava dešifrirati niz kodova i simbola zakopanih u nekim od najslavnijih umjetničkih djela – slikama, kipovima, građevinama – Firence, Venecije i Istanbula ne bi li otkrio detalje paklenog plana… prije nego što se svijet nepovratno promijeni" - kratki je sadržaj ovog fantastičnog romana koji nas drži napete uz korice ove knjige od početka do kraja.

Inferno je Brownov dosad najsnažniji i najizazovniji roman, napet triler koji će vas zarobiti već svojim prvim stranicama. Brown i u ovom romanu ostaje vjeran intrigantnim i kontroverznim temama: Da Vincijev kod pokušao je osvijetliti prošlost drugačiju od one koju smo mislili da poznajemo, a Inferno nam pokazuje koliko je krhka svaka vizija naše budućnosti. 


Slični članci: