Novi album Davida Bowieja ugledao svjetlo dana

David Bowie jučer je objavio dugoočekivani album „The Next Day“. Sve štovatelje njegova lika i djela iznenadio je viješću o izlasku novog albuma na svoj 66. rođendan, 8. siječnja ove godine. Album je producirao Tony Visconti, a da bi rad na albumu ostao tajna, svi koji su na bilo koji način bili uključeni u rad na albumu, morali su potpisati poseban ugovor da neće odati tajnu.Novi studijski album na koji smo čekali čak deset godina, najavio je singlom „Where Are We Now“ , a nedavno je objavio i drugi singl The Stars (Are Out Tonight). Za drugi je singl snimio i spot i to ne bilo kakav, nego u obliku kratkog filma. „The Next Day“ biti će prvi album Davida Bowieja u zadnjih deset godina, a ujedno i njegovo 30. studijsko izdanje.

Iznenadna objava novog albuma iznenadila je mnoge, ali opet nakon početnog šoka, svi koji vole Bowieja, znaju da je on jedan od onih umjetnika koji pišu i nastupaju kada i kako to samo oni žele… i kada imaju što za reći. A on nam sudeći po ova dva singla i videa, uistinu ima još puno toga za reći. U prodaji su standardno i deluxe izdanje albuma, a izlazak LP-a je najavljen za 25. ožujak.

Povodom izlaska novog albuma britanski dizajner Paul Smith kreirao je poseban T-shirt koji je već u ponudi na službenoj stranici dizajnera, a Bowie i Smith surađivali su mnogo puta kroz dugotrajnu karijeru glazbenika, tako da je ova suradnja bila logičan slijed.


Slični članci: