Nova knjiga J.K. Rowling pod pseudonimom Robert Galbraith: Dudov svilac

Dudov svilac (The Silkworm) Roberta Galbaitha (J.K.Rowling)

U Izdanju Mozaika knjiga izašao je novi kriminalistički roman Roberta Galbaithapseudonima slavne J.K Rowling autorice knjiga o Harryju Potteru pod nazivom Dudov svilac (The Silkworm). Ova serija kriminalističkih romana s prvom knjigom je osvojila brojna srca ljubitelja beletristike.

Detektiv Cormoran Srike i njegova pomoćnica Robin Ellacott rješavaju uzbudljiv novi slučaju koji oblikuje priču u napetu, neodoljivu te potpuno nepredvidivu misteriju sve do samog kraja. Sa svojim prvim dijelom, Zov kukavice, iz serije kriminalističkih romana, postignut je nevjerojatan uspjeh, a ovaj novi roman snažno korača istim putem.

Knjiga započinje kada romanopisac Owen Quine nestane i njegova supruga unajmi privatnog istražitelja Cormorana Strikea. Isprva misli da je jednostavno nekamo otišao na nekoliko dana – što je i prije činio – i želi da ga Strike pronađe i dovede kući. Kako Strike istražuje, postaje jasno da Quineov nestanak skriva više toga nego što njegova supruga misli. Romanopisac je upravo dovršio rukopis s otrovnim opisima gotovo svih svojih poznanika. Bude li roman objavljen, neki ce životi biti uništeni – zato je puno ljudi koji bi ga možda željeli ušutkati. Kad Quinea pronađe okrutno ubijenog u bizarnim okolnostima, Strike ce se morati utrkivati s vremenom ne bi li shvatio motiv nemilosrdnog ubojice, ubojice na kakvog dotad nikad nije naišao...

Krimić koji se čita u jednom dahu, s neočekivanim obratima na svakom koraku, Dudov svilac drugi je u nizu uspješnih romana u kojima su glavni likovi Cormoran Strike i njegova odlučna mlada pomoćnica Robin Ellacott. Inače, Robert Galbaith pseudonim je književnice J. K. Rowling, autorice serije naslova o Harryju Potteru i romana Prijevremeni izbori i Zov kukavice.


Slični članci: