Noir stigao u Dubrovnik!

Nina Badric

Sinoć su u dubrovačkoj palači Sponza svečano otvorene Noći noira Dubrovnik. Otvorenje su uveličali intendant Dubrovačkih ljetnih igara Ivica Prlender, Mirsad Purivatra direktor Sarajevo film festivala , pjevačica Nina Badrić, spisateljica Milana Vlaović, glumice Ksenija Pajić i Perica Martinović, glumci Frane Perišin, Nikša Kušelj i Livio Badurina, dramaturginja Željka Udovičić, fotografkinja Mara Bratoš, doktor Asim Kurjak s obitelji, profesor Nikola Gavella, poduzetnice Lana Biondić i Marija Obrvan, bračni par Željka Ogresta i Dubravko Merlić, košarkaš Andro Knego, poduzetnik Davorn Štern, koreografkinja Mare Sesardić i mnogi drugi.

 Glamurozno otvorenje izložbe oduševilo je brojne posjetitelje i domaćine festivala Dubrovačke ljetne igre "Igre i grad su uvijek spremni na nove suradnje, poznanstva i kvalitetne projekte, zato nam je zadovoljstvo ponovno ugostiti umjetnika Sašu Šekoranju. Ovaj put ne kao scenografa nego kao fotografa. Izložba "Double identity izvrsno se uklapa u "off program" Igara koji kroz raznovrsne projekte privlači najširu publiku." izjavila je u ime Dubrovačkih ljetnih igara glasnogovornica Ivana Medo Bogdanović.

 Nakon Zagreba i gostovanja na Sarajevo film festivalu izložba je pronašla i svoj treći dom a naš priznati umjetnik Saša Šekoranja komentirao je "Atrij Dubrovačke Sponze, iz čijeg se središta vide zvijezde, uistinu je fascinantan prostor! Izrazito sam ponosan što je projekt "Double identity" postao dio programa Dubrovačkih ljetnih igara, što smo postali "član" najveće domaće domaće kulturne obitelji".

 Izložba "Double identity" je otvorena za javnost od 18. do 27. Kolovoza, a ulaz je slobodan.

 Program Noći noira Dubrovnik u sklopu Dubrovačkih ljetnih igara nastavlja se filmskim projekcijama u kinu pod zvijezdama Slavica. 18. kolovoza u 21 sat projekcijom neo-noir filma Žena iz petog kruga redatelja Pawela Pawlikowskog s Ethan Hawkom i Kristin Scott Thomas i u nedjelju 19. kolovoza noir klasicima Poštar uvijek zvoni dva put, Tay Garnetta i Dvostruka obmana, Billy Wildera. Sve filmske projekcije počinju u 21 sat, a ulaz je slobodan.


Slični članci: