Ljubavni roman Maje Milčec "Odakle da počnem" za one koji žele ljepši svijet

Maja Milčec, roman Odakle da počnem

Roman Maje Milčec "Odakle da počnem", nazvan po prvom stihu evergreena Love Story, pisan je zagrebačkim slengom i smješten je u Zapruđe gdje se Zagrepčanka Barbara iz životne krize izvlači osnivajući ženski bend. Prolog je romana pjesma Dubravka Ivanuša Rippera (Pips,Chips&Videoclips) koju je Ripper napisao po Majinoj želji, a Ripper i Yaya (Jinx) pojavljuju se i kao likovi u romanu. 

Milčecova ne oklijeva, dinamikom spota niže prizore i opservacije. Njena akcija ne poznaje prazni hod. Čitajući gledamo filmske kadrove koji se munjevito smjenjuju i sugestivno govore o vremenu koje je svuda oko nas, o duhu vremena u kojem živimo, o stvarnosti koja je jača od fikcije,“ tako o romanu Maje Milčec piše Alojz Majetić.

Gorko-sladak ljubavni roman Maje Milčec pun je autoironije i optimizma, koje njegova heroina nalazi i u najtežim situacijama. Obeshrabrenost i kriza završavaju odlukom da se ne odustane i ipak krene dalje, uz prkosnu izvedbu My Way – Viciousa, ne Sinatre – a jednako nezaboravni refreni odzvanjaju od početka do kraja romana koji prati Barbaru od hitne psihijatrije do hepienda: „Ne traži da ti padne pod koljena i moli za oprost. Polako, tejk it izi. Saslušaj ga. Gledaj ga u oči. ne mršti se i ne radi grimase. Ako ti je stalo, ne svađaj se i psst. OK, daj. Seks pa svađa. Seks bez svađe. Ali NE danas. NE SAD.

Naslovnicu romana Maje Milčec ilustrirao je trenutno jedan od najtraženijih zagrebačkih crtača i dizajnera Davor Šunk. Inače, Maja Milčec je freelance autor nemirna duha, surađuje s mnogim ženskim, teen i rock časopisima, te tako sve do otkrića Facebooka i internetskih portala. Piše o glazbi, urbanoj sceni i kulturnim zbivanjima, a na Facebooku započinje redovito objavljivati statuse, koji s vremenom poprimaju razmjere priče. 


Slični članci: