Kultni zagrebački klub Saloon otvara svoja vrata multimedijalnoj umjetnici Bomboni Kečkici

Multimedijalna umjetnica Mirta Pejić, pod umjetničkim imenom Bombona Kečkica otvoriti će vrata kultnog zagrebačkog kluba Sallon sa svojom izložbom ‘Odje**, molim!’. Tako će posjetitelji nakon godina zapečaćenih vrata ponovo moći zaviriti u ovaj omiljeni klub i pogledati izložbu ove svestrane umjetnice.

Umjetnica Bombona Kečkica ima samo 10 godina i ustvari je alter ego Mirte Pejić, poznate hrvatske vizažistice. Njen svijet je šaren, ona piše, riše, crta, šara, lijepe slike stvara. Voli fotografiju, osmijeh i slatkiše, a svoje radove nikad ne briše. Bombona je u pravilu uvijek vesela i nasmijana, no ponekad ima i svojih darkerskih trenutaka. Najbolji opis njenog stvaralačkog opusa shvatit ćete ako zamislite kombinaciju Tima Burtona i Willyja Wonka.

Izložba Bombone Kečkice

Izložba ‘Odje**, molim!’ je ultramultimedijalni duhovno-scenski spektakl na kojem ćemo se napokon u miru pomoliti onome u što istinski vjerujemo. 

"Otvori svoje srce, budi svjedok, ljubav se ljubavlju vraća, sve se vraća, sve se plaća, u laži je jedna noga kraća. Nije nam važno kome ili čemu se moliš, u koga ili što vjeruješ, želimo samo da to bude trenutak u kojem ćeš osjetiti da te napokon netko čuje", stoji u pozivu Bombone Kečkice.

Donosimo vam isječak teksta Gaelle Gotwald o Mirti: "Negdje pri početku mog dolaska, kad sam se tek doselila u Hrvatsku, jednu večer upoznam jednu posebnu, nasmijanu djevojku roze kose pod imenom Mirta. Njena energija i entuzijazam jako su me se dojmili... Već na prvi pogled sam shvatila da je drugačija i svoja. Kasnije smo se sprijateljile. Upoznala sam je kao osobu s ogromnim srcem i svestranu kreativku. I tko je ta čudesna Mirta? 

Izložba Bombone Kečkice

Mirta se rodila u Tuzli. Imala je savršeno djetinstvo. Okružena kreativnošću od malena. Mama balerina, teta likovna umjetnica. U tom odrastanju i sa svojom nevjerovatnom energijom počela se intenzivno baviti plesom.

Bezbrižno djetinjstvo prekinulo se dolaskom rata. To joj obilježava godine na kraju osnovne i početak srednje. Ne priča o tim godinama, a ja znam da su to bili strašni momenti gdje je proživjela i tugu i strah. Cijenim što je osoba koja se nikad ne da dotući, možda baš zbog odrastanja ima dio njenog posebnog karaktera. Usmjerava svu energiju u kreativnost i počinje se baviti dizajnom plakata za niz događaja. Od dimenzionalnog oblikovanja put je odvodi na trodimenzionalno. Počinje se baviti makeup-om. Taj je posao odvodi u sve krajeve i regije i na kraju dolazi u Zagreb.

I koliko god se Mirta stabilizirala što se tiče okoline, njena potreba za izražavanjem i eksperimentiranjem nije se nikad stabilizirala. Nekad se ta njena vizija izrazi na njenoj boji kose, noktiju, na licu, na zidovima, majicama i muralima. 

Izložba Bombone Kečkice

Bombona Kečkica je alter ego Mirte čiji se atelje krije na vrhu zgrade Katran. Voljela sam jako taj njezin atelje, jer je bio čisti izraz nje. U tom industrijskom, sivom i jako definiranom prostor na vrhu se nalazila jedna mala oaza boja, slika, fotografija, niz detalja. Bombonu Kečkicu sam dalje sretala u nizu oblika, na Artomatu u fazi ‘Odje**, spavam!’ majice, koje su bile apsolutni hit, u najčudnjim kutovima  grada nailazila bih na Bombona Kečkica iscrtane naljepnice. 

Novi projekt je ‘Odje**, molim!’. Tu još jednom usmjerava svoju energiju i stavlja fokus na stvaranje Gospe, proces koji traje nekoliko godina. Gospe koje su bez predrasuda, čija je funkcija zacijeliti srca, inspirirati i slati ljubav svima.

Mirtu je teško definirati i ne bi joj stajala samo jedna titula. Ona je svestrana i ne prihvaća ograničenja, ona radi svoje i dijeli svoju pozitivnu energiju i vizije u svim mogućim oblicima. I što god da radi i gdje god bila, znam da će ona ostaviti svoj trag.’’ 


Slični članci: