Kultna pjesma Spice Girlsa ima novo odlično izdanje

#WhatIReallyReallyWant

Veliki hit iz 1996. godine Spice Girlsa "Wannabe" u novom izdanju promiče ravnopravnost spolova - to čine i slavne osobe diljem svijeta, uključujući i članice izvorne grupe Spice Girls.
U novom girl power videu, izvođači plešu poznatu koreografiju i pjevaju slavnu pjesmu diljem svijeta, od Indije do Južne Afrike i Velike Britanije. U pozadini su znakovi koji pozivaju na ono što žene "stvarno, stvarno žele."

Jednaku plaću za jednak rad.

Ukadianje dječjih brakova.

Obrazovanje.

Video potiče ljude da podijele svoje želje, koristeći hashtag #WhatIReallyReallyWant. Poruke će biti predstavljene svjetskim liderima na U.N. samitu o održivom razvoju u rujnu ove godine. Širom svijeta, ljudi su počeli dijeliti fotografije sebe držeći u rukama natpise, tražeći ono što oni žele za djevojke i žene.

Bivša članica Spice Girlsa Victoria Beckham, tada poznatija kao "Posh Spice", poduprla je ovu inicijativu te podijelila bilješku na kojoj piše što ona stvarno želi - želi da djevojke više ne umiru od HIV-a te tako dala ovom projektu dodatan vjetar u leđa u kojeg jako i sama vjeruje. Mel C, odnosno "Sporty Spice", na Twitteru je objavila da je "polaskana i počašćena da se njihova luda pjesma koristi u tako dobre svrhe." Ostale slavne osobe, kao što je Emma Watson i Jamie Oliver, također su se pridružili ovom projektu.

Video je producirala Project Everyone organizacija koja radi na širenju svijesti o U.N.-ovim globalnim ciljevima održivosti. U.N. ima ambicioznu do-do listu koja se sastoji od 17 svjetskih ciljeva koje žele postići do 2030. godine. Novi spot podupire cilj broj 5: Ravnopravnost spolova. "2016 je naša šansa da iskoristimo našu kolektivnu moć i kažemo svjetskim vođama ono što mi stvarno stvarno jako želimo za djevojke i žene", piše na službenoj web stranici Project Everyona.

#WhatIReallyReallyWant...

Slični članci: