Koje filmove morate posuditi do Noći vještica?

Ostalo nam je još samo nekoliko dana do američkog blagdana koje smo prije nekoliko godina objeručke prihvatili – Halloweena (Noći vještica). S obzirom da još nije usvojena praksa odlaska od vrata do vrata u potrazi za slatkišima (koju mi vješto odrađujemo u veljači u doba maškara) i ako ne idete na tematski tulum, jedino što vam preostaje su prigodni filmovi. Dali smo vam par dana da uspijete iz arhive nabaviti većinom starije naslove koji će vas nasmijati, ali i pošteno uplaštiti. Sretna vam Noć vještica!

1. Hocus Pocus 

Bette Midler, Sarah Jessica Parker i Kathy Najimy urnebesne su sestre Sanderson, ujedno i vještice, a zabaviti će vas svojim podlim činima u uspavanom gradu Salemu.  

Hocus Pocus

 

2. Carrie 

Klaski među horor filmovima neće vas ostaviti ravnodušnima, a kako i bi kad je rađeno po djelu nenadmašivog Stephena Kinga.

Carrie

3. Casper 

Sigurna sam da se svi sjećate malene Christine Ricci i njenog preslatkog kućnog prijatelja Caspera.

Casper

4. Bubimir 

Tri magične riječi prizivaju ovu simpatičnu spodobu u "stvaran" svijet. Iako je Bubimir prvotno bio animirani lik, nikako ne smijete propustiti filmsku adaptaciju i nezaboravnu, finalnu pjesmu filma.

Bubimir

5. Gremlini 

Tko bi rekao da je Stevenu Spielbergu ideja o malim, noćnim čudovištima bila toliko privlačna? Iako na početku djeluju kao umiljata bića, nemojte se zavaravati, Gremlini su sve samo ne nevini.

Gremlini

6. It's the Great Pumpkin, Charlie Brown!  

Dovoljno je reći – Charlie Brown!

It’s the Great Pumpkin, Charlie Brown!

7. Noćna mora prije Božića

Jasno nam je da je ovo božićni film, ali s obzirom da se ubraja među klasike i obiluje vampirima i čudovištima nekako nam se činio prikladnijim za Noć vještica.

Nightmare Before Christmas

Slični članci: