Knjiga tjedna - Nit

Victoria Hislop - Nit
Victoria Hislop - Nit

 

Victoria Hislop svojim trećim romanom "Nit" opet odlazi u Grčku, darujući nam još jedan komadić izgubljene povijesti Mediterana.

Dimitri Komninos rođen je 1917., na dan kada je veliki požar poharao Solun, grad u kojem su jedni uz druge stoljećima živjeli kršćani, židovi i muslimani. Ali svijet u kojem će Dimitri rasti, onaj koji će izrasti na zgarištu staroga grada, bit će drugačiji; podijeljen ratom, nepovjerenjem, mržnjom. Pet godina poslije, pred turskom vojskom, Katerina je prisiljena napustiti svoj dom u Maloj Aziji i pobjeći u Grčku. Ratni kaos uzet će joj majku, a nju smjestiti na barku koja će je odvesti prema nepoznatom, prema sudbini neraskidivo povezanoj s Dimitrijevom, i sudbinom Soluna… Nit Victorije Hislop ispletena je od grčke povijesti i onoga što nas spaja bez obzira na rasu, vjeru i vrijeme u kojem živimo – ljubavi, hrabrosti i odanosti.

"Nit" ja pravi primjer sage koja obara s nogu svojim sjajnim detaljima o burnom razdoblju grčke povijesti. Oni koji su zavoljeli "Otok", fantastičan bestseler Victorije Hislop, oduševit će se i ovim romanom. Romansa, no istodobno i triler, ali i refleksija o tome kako je Grčka postala ono što je danas.


Slični članci: