Knjiga tjedna - Dragulj Sankt Peterburga

Kate Furnivall - Dragulj Sankt Petersburga
Kate Furnivall - Dragulj Sankt Petersburga

Nakon Ruske konkubine i Konkubinine tajne priča o „Djevojci lisici“ Lidiji Ivanovoj, kojom je Kate Furnivall osvojila hrvatsku i svjetsku publiku "Draguljem Sankt Petersburga" vraća se na početak – točnije, u doba kad je Lidijina majka, mlada pijanistica Valentina, svojom ljepotom i talentom osvajala plemstvo St. Peterburga.

Godina je 1910. i svijet se petrogradskom plemstvu još čini sigurnim mjestom, toliko da ljubav koja se razvija između ruske ljepotice i danskog inženjera Jensa Friisa može izazvati sablazan. U romansi s Friisom Valentina upoznaje strast kakvu dotad nije osjetila, a kad je roditelji požele udati za ruskog grofa, ona će učiniti sve da bi izborila pravo na slobodu i ljubav po vlastitu izboru. Uskoro, međutim, crveni vihor zahvatit će Rusiju, a Car, Duma i boljševici natjerat će Valentinu da izabere stranu. Taj izbor život će joj promijeniti zauvijek.

Kate Furnivall rođena je u Walesu, a živi u Devonu. Studirala je engleski jezik i književnost na Londonskom sveučilištu. Radila je u izdavaštvu i na televiziji. Na hrvatski su do sada prevedeni njezini romani Ruska konkubina i Konkubinina tajna, oba u izdanju Profila.


Slični članci: