Izložba autoportreta Željane Angeline Županović

Sliku svoju ljubim

Kulturna ponuda Zagreba bogatija je za još jednu izložbu. Ovog puta radi se o izložbi autoportreta autorice Željane Angeline Županović pod nazivom"Sliku svoju ljubim" koja je postavljena još par dana, točnije do subote, 9. siječnja 2013.

Izložba je rezultat samoistraživanja pretočenog u autoportrete gdje nezadovoljna jednostavnošću obične fotografije, fotografirajući sebe nadograđuje kontekst, stvarajući time novu kreativnu vrijednost. Fotografije su obrađene na originalan način čime je dobila neočekivan rezultat – dojam umjetničke slike.

Izloženo je 56 autoportreta, grupiranih u nekoliko priča koje govore o ženi kao mitskom biću zagledanom u život kroz samu sebe. Fotografije simboliziraju savršenstvo ženske senzualnosti u ljepoti koja prolazi kroz nebrojene metamorfoze sve do sjedinjenja sa svojim nedostajućim muškim elementom. Osim što se baziraju na ženi, fotografije šeću kroz stilove i trendove, od renesanse, pa sve do pop arta.

Ukoliko vas zaintrigiraju fotografije u galeriji, požurite u galeriju Vladimira Horvata (prostor Zagrebačke zajednice tehničke kulture) na Trgu žrtava fašizma 14, od 8:00 – 22:00 sati.

Sliku svoju ljubim

Slični članci: