Food Film Festival oduševljava Zagreb

Zadnjih pet dana Zagreb živi u duhu hrane, filma i Food Film Festivala Zagreb sponsored by Coca-Cola. Zagrebački Zrinjevac postao je mjesto na kojem se odvija spektakularan filmski piknik koji nudi nezaboravan gastro doživljaj. Kroz ovih pet dana festivala kroz FFFZ je prošlo više od 50.000 posjetitelja koji su mogli uživati u odličnoj street hrani, prezabavnim kulinarskim radionicama i poznatim filmovima o hrani. 



Energija koja prati ovaj festival zaista je nevjerojatna pa organizatori primaju brojne čestitke, kako od Zagrepčana i ostalih domaćih koji su poželjeli da ovaj festival traje barem mjesec dana, do brojnih turista koji se na Zrinjevac vraćaju iz dana u dan. 



Ponuda na kućicama je raznovrsna i mijenja se kroz dan, ali i kroz dane u tjednu, tako možete doručkovati jaja, ali i jesti tortilje punjene svim i svačim, zapečene ljute batke, pileća krilca glazirana u soji i medu, janjeća rebarca, mesne okruglice, tjesteninu, kozice na salati, prave ljute austrijske kobasice sa sirom u umaku od currya, domaće bureke i pite, pulled pork sendviče, mojo cubano sendviče inspirirane filmom Chef, crni chickenburger, odlične burgere i cheeseburgere, bbq rebrica, janjeći šiš ćevap, sushi, pileće bunove i okruglice s odličnim umacima, razne slastice, torte, kolače i sladolede, poffertjes - nizozemske palačinke, turske slastice, fritule, obične palačinke, velike perece. Uz filmske menije nudi se Coca-Cola za 5 kuna, ali izbor ostalog pića je raznovrstan, od prirodnih miksanih ljetnih sokova, koktela, mojita, gin kućica s nekoliko vrsta gin-tonica, do nekoliko vinarija s odličnim vinima te kućica s pivom. 



Do sada su održane brojne zanimljive kulinarske radionice, sam početak festivala obilježila je kulinarska radionica poznatih osoba koje su pripremale stara zagrebačka jela. Drugi dan festivala imali smo priliku od gospođe Luce Primorac s kućice Pitija vidjeti kako se razvlači tijesto za burek i kako se pripremaju pite, ambasadorica Coca-Cole, Sandra Gašparić, inače gastro blogerica bloga ReciPeci održala je dvije kulinarske radionice na temu: Vrući ljubavni zalogaji i Brzopotezni obiteljski ručak.

Treći dan festivala započeo je s odličnom vinskom radionicom pod temom “Upoznajte i kušajte vina AGRIS”, u suradnji sa ženskom udrugom ljubiteljica vina WOW, a koju je održala sommelierka Jelena Šimić Valentić.



Poznata chefica, inače privatna chefica Philipa Zeptera, Petra Gerić na Zeppter kulinarskoj radionici pripremala je riblje specijalitete a samo za tu priliku iz Dalmacije je na Zrinjevac dostavljena svježa, netom ulovljena sabljarka. 



Nedjeljna je radionica bila rezervirana za Podravku. Inspiriran internacionalnom kuhinjom i filmom Today's special koji se taj dan prikazivao, Podravkin je ambasador, chef Zoran Delić pripremao egzotična jela iz istoimenog filma. 



Peti dan festivala Electrolux kulinarsku radionicu održali su poznati chefovi Branko Ognjenović i Dario Lide iz Akademije Majstor kuhar, a pripremali su pileći paprikaš na neobičan i drugačiji način, ali su nam i objasnili zašto su parne pećnice pun pogodak za svakog tko kuha kod kuće. 



Zadnja je na pozornicu u paviljonu Zrinjevca stupila Priska Thuring, cijenjena chefica restorana Dubravkin put koja je za šest odabranih parova koji su ekskluzivnu provansalsku večeru osvojili na društvenim mrežama, kuhala večeru inspiriranu filmom A Good Year. Ideja cijele večere je bila inspirirana temom filma, koji za cheficu Prisku, kako je sama rekla, oslikava poantu života – dobro druženje i super zabavu, uz finu hranu i kvalitetno vino.

Čarobnica Priska je tako pripremila neponovljivu večeru od čak 6 slijedova i oduševila sve goste.

Food Film Festival Zagreb sponsored by Coca-Cola nažalost traje još samo pet dana tijekom kojih nas čekaju i dalje odlični filmovi i zabavne te edukativne kulinarske i vinske radionice. Svakako nikako nemojte propustiti ovo događanje jer vruće post-ljetne večeri na dekicama na travi u najljepšem zagrebačkom parku uz razne delicije zaista su nezaboravno iskustvo.

Svakodnevne kulinarske radionice traju sve do kraja festivala, a danas kuha još jedna sjajna chefica Marina Gaši te Matija Nikolić za Kotanyi.


Slični članci: