U kina dolazi hit film "Žena u kavezu"!

Žena u kavezu

Najgledaniji danski film prošle godine na matičnom tržištu "Žena u kavezu" pogledalo je čak 750 000 gledatelja, a u hrvatska kina dolazi 6. veljače. Igrat će u Zagrebu (Cinestar Zagreb), Splitu (Zlatna vrata), Rijeci (Art kino) te Pazinu. Film istražuje misteroizne i nikad riješene zločine, a preporuke za ovaj skandinavski krimić su više nego izvrsne i zato ga nikako nemojte propustiti.

O filmu:

„Žena u kavezu“ ekranizacija je istoimenog hit krimića Jussi Adlera-Olsena, a kako je danska producentska kompanija sigurna u uspjeh filma tako su odmah odlučili snimiti trilogiju temeljenu na ostale dvije knjige „Poruka u boci“ i „Ubojice fazana“. Sve tri knjige u nas je objavila izdavačka kuća Znanje. Knjiga „Žena u boci“ objavljena je 2008. godine, prevedena je u 35 zemalja, postala je instantni hit kako u Europi tako i u Americi, stoga nije čudo da su se danski filmaši odlučili na ekranizaciju knjige.

Žena u kavezu

Film je režirao Mikkel Nørgaard, jedan od redatelja serije „Borgen“, ali je važniji lik u priči scenarist Nikolaj Arcel, koji je pisao scenarij za skandinavsku verziju filma „Muškarci koji mrze žene“ a režirao je film „Kraljevska afera“ koji je lani bio nominiran za Oscara za najbolji strani film. Film se počeo u Danskoj prikazivati 3. listopada i do kraja godine postao najgledaniji film prošle godine u Danskoj. Do sada je film u Danskoj vidjelo 750 tisuća gledatelja.

Žena u kavezu
Žena u kavezu

Priča filma vrti se oko problematičnog detektiva Carla Mørcka kojem, ne znajući što će s njim, daju da vodi Sektor Q, novostvoreno odjeljenje za tzv. hladne slučajeve.  Prvi slučaj kojeg se on uhvati je nestanak mlade i zgodne političarke u usponu koja je nestala tijekom vožnje trajektom. Smatra se da je pala i utopila se, ali tijelo nikada nije nađeno. Naravno, ona nije mrtva...


Slični članci: