Dnevnik Solerice Jasmine Rodić

Ako ste ikada imali ljubavnih problema, prošli kroz emotivni brodolom ili ste u sretnoj vezi ali se još uvijek sjećate tih burovitih i valovitih solerskih vremena, onda je knjiga „Dnevnik solerice“, prvijenac Cosmopolitanove kolumnistice Jasmine Rodić, koja je prošli tjedan predstavljena u zagrebačkoj galeriji Velvet pravo štivo za vas.

Autorica za svoju prvu knjigu kaže da je „90 posto istina, a 10 posto umjetnička sloboda. Radnja se događa na potezu Zagreb- Beograd- Pariz-New York, pa ćete čitajući ovu knjigu saznati u kojem od tih gradova ima više ljubavi... a u kojem više seksa!

Velika očekivanja od života i ljubavi dovode solericu u lijepe, smiješne, ponekad i tužne, ali uvijek uzbudljive situacije u kojima „solerica“ niže avanture u kojima se ljubav isprepliće s nadom i melankolijom. Dnevnik solerice Jasmine Rodić dijagnoza je kompleksnog ljubavnog života, a njezina je postfeministička junakinja, osviještena i modno i medijski, istovremeno romantična i skeptična, željna ljubavi i vezivanja, ali svejedno ispunjena neutaživom željom za slobodom i novim uzbuđenjima. Ili, kako piše: „Potvrđeno je: očekivanja nas sputavaju da osjetimo i iskusimo stvari kakve jesu!“
U ovom odličnom prvijencu Jasmina Rodić ispisuje modernu urbanu priču u kojoj nudi emocije, avanturu – i poput Bridget Jones – smješniju stranu ljubavnih brodoloma.

Autorica na duhovit i, kako Milana Vlaović naglašava, „bolno iskren“ način progovara o vlastitim ljubavnim iskustvima, a čak i ona tužna ili razočaravajuća uspijeva dočarati na- duhovit i optimističan način.


Slični članci: