Dean Sinovčić u društvu Tom Cruisea i Margot Robbie na 19. Jameson Empire Awards-u u Londonu

Margot Robbie i hrvatski predstavnici na 19. Jameson Empire Awards

Kipići su u rukama svojih novih vlasnika i svi su govori dani, a domaćin večeri James Nesbitt je zatvorio ceremoniju dodjele. Ipak, o noći dodjele 19. Jameson Empire Awards će se dugo pričati. Filmski ljubitelji iz Velike Britanije i širom svijeta odabrali su najsvjetlije filmske trenutke iz prethodne godine, a nagrađeni su podjednako holivudski blockbusteri i britanski nezavisni filmovi.

Ovo je zasigurno bila najspektakularnija dodjela Empire nagrada do sada. Kako bi obilježili 25 godišnjicu časopisa,Empire je dodijelio nagrade posebnim gostima večeri - Tomu Cruiseu i Arnoldu Schwarzeneggeru. Osim nagrade za Empire legendu našeg doba, Tom Cruise krasi i naslovnicu ovomjesečnog Empire časopisa. Među ostalim dobitnicima večeri su James McAvoy i Emma Thompson za najboljeg glumca i glumicu te Margot Robbie iz filma “Vukovi s Wall Streeta” za najbolju novu glumicu. Time su se svrstali među poznate dobitnike prijašnjih godina, poput Daniela Radcliffea, Michaela Fassbendera, Keire Knightley i Jude Lawa.

Uz spomenute zvijezde, dodjelu su svojim prisustvom uveličali Kate Beckinsale, Darren Aronofsky, Hugh Jackman, Jonathan Ross, Emma Thompson, Stephen Fry, James McAvoy i nebrojeni drugi poznati iz svijeta filma.

Nama najzanimljivija kategorija nagrada bila je za Jameson Empire Done in 60 Seconds u kojoj se natječu entuzijasti iz brojnih zemalja svijeta u snimanju vlastite jednominutne verzije omiljenog filma. Nagrada je otišla u ruke Davida Smitha iz Velike Britanije za remake Bit će krvi.

Iako nisu osvojili željenu nagradu,hrvatski predstavnici Dinka Radonić i Lukša Benić, koji su snimili remake filma “Memento”, te poznati filmski kritičar Dean Sinovčić sjajno su se zabavljali na finalnoj večeri u društvu filmske elite, kao i afterpartyju održanom u restoranu Quaglino's u centru Londona.

Tamo je kraljica plesnog podija bila jedna od slavljenica te večeri Margot Robbie, dok je 18-godišnja Sophie Turner, poznata po ulozi Sanse Stark iz serije „Igra prijestolja“, bila oduševljena kada je shvatila da je Lukša Benić iz Dubrovnika, grada u kojem je ona snimala ovu seriju.


Slični članci: