Uživajte u 1. dalmatinskom romanu Kate Mitchell "Uvale boli i ljubavi"

Ivana upravo raskida bolnu vezu zbog koje je napustila roditeljski dom i utjehu nalazi u poslu. Stranac koji dolazi u Dalmaciju s namjerom da otkupi nekretnine od starosjedilaca dobar je kupac, ali Ivana ne odobrava prodaju neprocjenjivih bisera dalmatinske arhitekture nekome tko ih ne zna cijeniti.

Krije li se iza maske hladnokrvnog mešetara ipak nešto drugo? Splitska riva, Dioklecijanova palača i trogirske vedute scenografija su za ljubavnu priču u autentičnom dalmatinskom ambijentu. 

U svojim romanima Kate Mitchell preispituje tradicionalne obiteljske odnose u suvremenim okolnostima, slijedeći klasičnu shemu ljubića u kojoj su na ispitu idealne vrijednosti poput ljubavi, prijateljstva i odanosti. Njezine su junakinje u životnim krizama u kojima moraju birati između svojih osjećaja i moralnih vrijednosti. Život ih prisiljava na odluke, čije posljedice dosljedno snose, sve do klasičnog žanrovskog kraja.

Naglašavanjem osjećaja i snažnim dijalozima Kate Mitchell plastično oblikuje svoje likove, uvjerljivo iznoseći njihove nedoumice na životnim prekretnicama. Dinamičnim stilom s lakoćom postiže identifikaciju čitateljica sa svojim junakinjama. Idealan roman za plažu i odmor "Uvale boli i ljubavi" ujedno je i prvi roman Kate Mitchell čija se radnja odvija u Dalmaciji. 


Slični članci: