Tjestenina s divljim šparogama

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Tjestenina s mladim divljim šparogama i pršutom
Tjestenina s divljim šparogama

Recept: Tjestenina sa šparogama i pršutom, Istra

Fuži s mladim divljim šparogama - jedno od najpoznatijih istarskih jela. Gušt je doći u neku istarsku konobu i naručiti nešto od ponude sa šparogama ili tartufima, koje ovisno o sezoni obavezno nude sa fužima. Ali i bilo koja druga tjestenina savršeno paše!

Za 4 osobe

Vrijeme pripreme i kuhanja: 20 minuta

  • 30 dag tjestenine (fuži ili bilo koja druga tjestenina)
  • 60 dag šparoga (samo mekani dio natrgan na komadiće veličine oko 2 cm)
  • 10 dag pršuta (narezan na tanke trakice)
  • bosiljak
  • korica i sok 1 limuna
  • origano
  • 10 dag naribanog parmezana
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar

Kuhajte fuže ili neku drugu tjesteninu s par listića svježeg bosiljka u vodi da bude al dente. U međuvremenu, na zagrijanu tavu dodajte maslinovo ulje, mekani dio šparoga natrganih na komadiće, koricu i sok limuna, sol, papar i origano. Dinstajte poklopljeno 5 minuta uz povremeno miješanje. Zatim umiješajte pršut narezan na tanke trakice i dinstajte još minutu. Dodajte kuhanu tjesteninu i ribani parmezan i lagano promiješajte. Servirajte odmah.

 Prema želji možete dodati dvije žlice bijelog vina ili temeljca, a ako volite kremasto dodajte malo slatkog vrhnja ili vrhnja za kuhanje.

Tjestenina s divljim šparogama
Tjestenina s divljim šparogama i pršutom