Starckov luksuz u pariškom Le Royal Monceau Raffles

Le Royal Monceau Raffles

Pariška dama, kako je mnogi nazivaju procvala je 2008. kada je hotelski lanac Raffles preuzeo Le Royal Monceau. Kako bi osvježili izgled ovog kultnog hotela i unijeli mu modernu crtu, vlasnicu su ga prepustili u ruke slavnom Philippu Starcku.
Hotel broji  85 soba i 64 apartmana koji su prepuni raznolikih umjetničkih djela kao što su afričke maske, školjke od murano stakla, ljubavna pisma ostala u ladicama stola, akustične gitare... Iako je Philippe Starck  poznat po svom modernom izričaju, pobrinuo se da zadrži duh 40.-ih i 50.-ih godina prošlog stoljeća koristeći stroge linije, fine materijale i tople boje.
Zanimljivo je da postoji i drugi dio hotela nazvan Prive s posebnim ulazom te tri predsjednička apartmana od 350 metara kvadratnih. Iako imaju vlastitu kuhinju, dnevni boravak, blagavaonicu, tri spavaće sobe, teretanu i kupaonice još uvijek mogu korisiti sve pogodnosti hotela.

Osim tipične vrhunske hotelske usluge, Le Royal Monceau je i pravi mali umjetnički raj. L’Art District naziv je izložbenog prostora u kojem kustos Hervé Mikaeloff predstavlja četiri izložbe godišnje, zajedno s raznim priredbama i manifestacijama.
Možda najimpresivniji dio hotela zasigurno je grandiozno stubište. Viseći lusteri, odrazi u njima i povratak u neka raskošnija vremena glavne su karakteristike ovog prostora. Kao kontrast tome, hotel posjeduje i visoko opremljeno kino sa sto sjedala i svom tehnologijom koju možete poželiti.

Le Bar mjesto je gdje možete piti iz jedinstvenih čaša koje je Starck sakupljao po pariškim buvljacima, a Le Cigare Bar prava oaza za uživanje u omiljenim Havanas i Montecristos cigarama.
Glavni hotelski restoran La Cuisine trenutno je pod vodstvom Laurenta Andrea koji je 14 godina brusio zanat kod slavnog Alaina Ducassea, a meni se mijenja svaka tri mjeseca. Le Jardin nama je možda najomiljenije mjesto u ovom raskošnom hotelu. Kao što mu i ime govori, vrt unutar hotela otvoren je za javnost, a ispod njega nazire se veliki hotelski bazen. Bazen je, naravno samo mali dio Clarins spa kompleksa.

S obzirom na ponudu možete pretpostaviti da si boravak u Le Royal Monceau ne može svatko priuštiti. Ali čaj u vrtu nemojte nikako zaobići...


Slični članci: