Sjajna modernizacija 50 godina stare dvokatnice

"House W" tipična je dvokatnica u Taipeiju dizajnirana prije više od 50 godina. Glavni problemi ove kuće pravokutnog oblika uključuju loše dnevno osvjetljenje, buku iz susjedstva i privatni te sigurnosni rizik. Za rješavanje ovih problema pobrinuo se KC Studio koji je odlučio u potpunosti redizajnirati kuću. Svi su životni prostori preusmjereni sada na dvorište kako bi sačuvali privatnost i sigurnost doma.

Uklanjanjem djelomičnih stropova i korištenjem atrija, povezali su se polu-otvoreni prostori na tri etaže tako što je terasa prvoga kata iskorištena kao kućni prag s poboljšanom dnevnom rasvjetom, dok je terasa na drugom katu iskorištena kao produžetak igraonice za djecu. Na trećem katu glavna spavaća soba ima terasu s pogledom na zeleni vrt. Kako bi poboljšali danu rasvjetu kreiran je stakleni pod u središnjem atriju koji omogućava bolje dopiranje sunčeve rasvjete unutar same kuće. Osim toga, korištene su mnoge staklene ploče kako bi se omogućilo što više ambijentalne rasvjete. 


Slični članci: