Savršen ljetni prilog: Tikvice na putru

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Tikvice na putru
Tikvice na putru

Ovo ljeto sam otkrila savršen ljetni prilog - tikvice na putru. Iako inače prakticiram sve raditi isključivo na maslinovom ulju, ovaj prilog se radi s putrom. Recept je iz restorana Totos na Palmižani, mog najdražeg...

Za 4 osobe

Vrijeme pripreme: 15-ak minuta

  • 3-4 tikvica (oguljene, narezane na male kockice)
  • 2-3 režnja češnjaka (nasjeckanog ili zgnječenog)
  • putar
  • sol
  • papar (prema želji)
  • 5 – 6 žlica naribanog parmezana ili nekog drugog sira

Na putru popirjajte sitno narezan češnjak, dodajte tikvice narezane na kockice, posolite ih i prema želji popaprite te nekoliko minuta pirjajte miješajući. Pred kraj dodajte 1 - 2 žlice parmezana. Još vruće servirane tikvice posipajte ostatkom naribanog sira.