Recept: Najbolji njemački kolač s jabukama

| Wine and dine |

Njemački kolač s jabukama - german apple cake
Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Recept: Najbolji njemački kolač s jabukama – German apple cake

Ako tražite neki dobar recept za blagdanski kolač, jednostavan, brze pripreme, ne preskup i kompliciran, ovaj preprefini tradicionalan njemački kolač s jabukama je idealan, a zasigurno oduševit će i vaše ukućane i goste!

(mjera na šalice od 2 dl)

Vrijeme pripreme: 10 minuta

Vrijeme pečenja: 55 minuta

Temperatura pećnice: 180C

  • 2 jaja
  • 1 šalica ulja (može i kokosovo ulje)
  • 2 šalice šećera (može smeđi šećer ili med ili neko sladilo)
  • 1 vanilin šećer
  • 1 žličica ekstrakta od vanilije
  • 2 šalice brašna
  • 2 žličice cimeta
  • ½ žličice soli
  • 1 žličice sode bikarbone
  • 3 jabuke Pink lady (oguljene, narezane na šnitice)
Njemački kolač s jabukama - german apple cake
Njemački kolač s jabukama - german apple cake

Zagrijte pećnicu na 180C. Pripremite kalup, namastite ga i pobrašnite ili obložite masnim papirom za pečenje. Umutite jaja, šećer i vanilin šećer pa dodajte ulje, ekstrakt vanilije, brašno, cimet, sol i sodu bikarbonu cijelo vrijeme miješajući. Jabuke ogulite pa narežite na tanke šnitice i oprezno pomiješajte sa smjesom. Sipajte i rasporedite smjesu na masni papir, zagladite je pa pecite u zagrijanoj pećnici oko 55 minuta. Probajte vilicom da provjerite jeli kolač gotov, izvadite ga na rešetku i ohladite na sobnoj temperaturi. Kad se kolač ohladi, razrežite ga na kocke, posipajte štaub šećerom ili napravite preljev od krem sira i poslužite.

Preljev od krem sira:

  • 1 pakiranje krem sira
  • 3 žlice rastopljenog putra (može i kokosovo)
  • 1 žlica arome vanilije
  • 1 šalica štaub šećera
  • nekoliko kapi mlijeka - prema potrebi

Umutite sve sastojke, prema potrebi dodajte i malo mlijeka ako je potrebno i prelite kolač.