Recept: fritaja s divljim šparogama

| Wine and dine |

Fritaja sa šparogama
Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Fritaja s divljim šparogama
Za 4 osobe
Vrijeme pripreme i kuhanja: 15 minuta

  • 8 jaja
  • ½ kg divljih šparoga (očišćene, nakidane na komadiće)
  • 1 luk (sitno nasjeckan)
  • 2-3 šnite pršuta (narezane na manje komadiće) – po želji
  • ulje
  • sol
  • papar
Fritaja sa šparogama
Fritaja sa šparogama

Mekani dio opranih šparoga rukama iskidajte na sitnije komadiće (oko 3 cm). Podinstajte luk na ulju, dodajte šparoge, posolite, popaprite i dinstajte dok šparoge omekšaju. Zatim dodajte razmućena jaja i promiješajte.
Prema želji šparogama možete dodati i nekoliko šnita pršuta.

Također pršut možete zamijeniti špekom, pancetom i mortadelom ili kozjim sirom, tartufima, kozicama, fetom ili mladim lukom.