Pizza s Nutellom

Pizza s Nutellom
Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Recept: Pizza s Nutellom

Vrijeme pripreme ako sami radite tijesto: 25 minuta, a ako radite s kupljenim tijestom: 3 minute

Vrijeme stajanja tijesta ako ga sami radite: 2 sata

Vrijeme pečenja: 10-ak minuta

Okrugli ili četvrtasti kalup ili Dry cooker ili tavica

Kupljeno gotovo tijesto za pizzu ili napravite sami tijesto:

Tijesto za pizzu:

  • 30 dag brašna
  • 1,5 dl vode
  • 1 dag germe (suha ili svježa) + malo mlijeka + žlica šećera + žlica brašna
  • 2 prstohvata soli
  • malo ulja

Nutella - za premazati pizzu

Kokosovo ulje ili omekšani maslac - za namastiti kalup ili tavu

Pizza s Nutellom
Pizza s Nutellom

Izradite germu: dodajte je u malo toplog mlijeka, malo šećera i brašna, promiješajte i stavite na toplo da se digne. Kad se germa digne, stavite brašno na radnu plohu. Napravite rupu u sredini i sipajte pola vode pa počnite mijesiti. Dodajte izrađenu germu u tijesto i dalje mijesite, dodajući sol i maslinovo ulje dok smjesa ne bude glatka i kompaktna. Oblikujte kuglu od tijesta, pokrijte je kuhinjskom krpom da se diže 2 sata. Dignuto tijesto ponovo nekoliko minuta mijesite i razvaljajte formirajući tanki krug ili oblik kalupa.

Kalup ili tavu ili Dry cooker premažite pomoću kista s nekoliko kapi kokosovog ulja ili omekšanog maslaca te u isti rasporedite tijesto za pizzu.

Pizzu pecite u pećnici na najvišoj temperaturi koju vaša pećnica ima samo nekoliko minuta (provijerite kad je gotova).

Ako pizzu radite u Dry cookeru, u sredini probušite rupu za paru, poklopite ga i pecite pizzu nekoliko minuta na niskoj temperaturi, oko 7 - 8 minuta, otklopite Dry cooker i pecite još minutu, dvije.

Izvadite pizzu iz pećnice ili Dry cookera na tanjur ili tacnu, prema želji premažite pomoću kista kokosovim uljem, narežite je na komade i namažite Nutellom ili cijelu namažite Nutellom pa onda izrežite komade, svejedno je.  

Možete je posipati listićima badema, kokosom, komadićima lješnjaka ili šnitama svog omiljenog voća.


Slični članci: