Pečeno domaće pile s pancetom i krumpirima

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Pečeno pile s pancetom i krumpirima
Pečeno pile s pancetom i krumpirima

Za 5 - 6 osoba

Vrijeme pripreme i pečenja: oko 1 sat             

  • 1 domaće pile
  • 1,5 kg krumpira (narezan na veće komade)
  • 12 dag pancete (narezana na šnite)
  • 2 luka (narezan na četvrtine)
  • 1 svježa paprika (narezana na četvrtine)
  • 2 dl miješanog ulja (pola maslinovo, pola obično)
  • slatka mljevena crvena paaprika
  • mediteranski začini
  • sol
  • kajanski papar

Pile operite, posolite, popaprite i pospite mediteranskim začinima izvana i iznutra. Donji dio posude za pečenje malo pouljite, stavite pile, a okolo rasporedite posoljeni krumpir koji prethodno narežite na veće komade, pospite ga crvenom paprikom, rasporedite narezani luk i prema želji svježu papriku. Prelijte ostatkom ulja, a pile obložite šnitama pancete. Poklopite posudu za pečenje pa pecite oko sat vremena, zavisno od velićine pileta. Pred kraj otklopite poklopac i pecite pile do zlatno rumene boje.

Na isti način možete ispeći puricu, kokoš, patku ili gusku.