Pečene pastrve u kukuruznom brašnu

| Wine and dine |

Patrva u kukuruznoj krupici u foliji
Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Pečene pastrve u kukuruznom brašnu u foliji

Po osobi 1 pastrva

Vrijeme pripreme i pećenja: 50 minuta

  • pastrve
  • 2 - 3 žlice kukuruznog brašna ili krupice
  • 2 - 3 žlice krušnih mrvica
  • mediteranske trave - prema želji
  • maslinovo ulje
  • putar
  • sol
  • korica 1 nešpricanog limuna i sok 1 limuna
  • malo narezanim badema - prema želji
Patrva u kukuruznoj krupici u foliji
Patrva u kukuruznoj krupici u foliji - priprema

Zagrijte pećnicu na 200C. Očistite pastrve, operite ih, osušite, posolite i obložite pomiješanim prezlama, kukuruznim brašnom i mediteranskim travama. Prema želji pospite s prerezanim bademima. Stavite duplu aluminijsku foliju u kalup, pokapajte pastrvu maslinovim uljem i putrom, u foliju položite priređene pastrve, pokapajte ih maslinovim uljem i dobro zatvorite foliju. Pecite u zagrijanoj pećnici pola sata, a onda rastvorite foliju, malo pokapajte pastrvu maslinovim uljem ili putrom i pecite još nekoliko minuta dakorica bude hrskava.