Namirnice koje sadrže gotovo 0 kalorija i idealne su za međuobroke

Ako ste u potrazi za hranom koju ćete moći jesti bez povećanja unos kalorija, postoji nekoliko namirnica koje mogu zadovoljiti žudnje bez ometanja načina prehrane. Ove super zdrave grickalice sagorijevaju više kalorija tijekom probave nego što ih unose u organizam, što dovodi do računice da imaju gotovo 0 kalorija.

Stoga ako razmišljate o zdravijem načinu života, razmislite i o ovim grickalicama koje će obuzdati glad između obroka i osloboditi vas od krivnje konzumiranja dodatnih kalorija.

Jabuke

Jabuke su savršen izbor za odrasle - ako osjećate pad energije na poslu u popodnevnim satima, narežite jabuke kao male zalogaje. Dodajte maslac od kikirikija (i zaboravite na mjeru od nula kalorija) za dodatnu količinu proteina zbog koje ćete izdržati siti do večere.

Cikla

Salata od cikle ukusan je međuobrok koji neće poremetiti vaše druge obroke.

Kelj

Ova popularna superhrana prepuna je hranjivih tvari te ne broji kalorije. Ako pokušavate smanjiti unos kalorija bez da se odričete hrane, jednostavno zamijenite zelenu salatu s keljem - najest ćete se i unijeti gotovo 0 kalorija.

Mahune

Uz pravilnu pripremu, mahune su ukusan i zdrav dodatak svakom ručku ili večeri. Kada su u nedoumici, odaberite mahune i uživajte u više hranjivih tvari te manje kalorija nego što bi s nekom drugom alternativom.

Jagode

Gotovo je teško za povjerovati da nešto tako ukusno može biti u osnovi bez kalorija. Zato kada sljedeći put žudite za nečim slatkim, odlučite se za svježe jagode u zamjenu za desert.


Slični članci: