Koje je najbolje vrijeme za majčinstvo?

Editor's pick by Tea Filipović

Tea Filipović, urednica Design, Lifestyle i Culture rubrika na Wall.hr portalu

Majka i kćer

Dobra vijest za sve one koji su u tridesetim godinama i još uvijek nisu našli savršenog partnera (i roditelja) za njihovu nerođenu djecu. Elle je nedavno objavio podatak u kojem se ističe da će djeca koju su rodile majke u tridesetim godinama biti inteligentnija te sakupiti više bodova u kognitivnom testiranju i tako nadmašiti onu djecu koju su rodile žene u dvadesetim i četrdesetim godinama. Istraživači sa sveučilišta London School of Economics pratili su razvoj čak 18 000 britanske djece kroz duže razdoblje. Tijekom tih istraživanja uspjeli su odrediti učinak majčine dobi na razvoj i rast djeteta – najbolje godine za ženu da postane majka je u njezinim tridesetim godinama!

Majka i kćer

"Majke koje u tridesetim godinama to po prvi puta postaju, vjerojatno su obrazovanije, imaju više prihode, češće u stabilnijim vezama, imaju zdraviji stil života, traže i uče o prenatalnoj skrbi ranije te su planirale svoju trudnoću od početka do kraja", rekla je profesorica Alice Goisis. Dok su žene u četrdesetima pozorne na svoju djece na sličan način, manje je vjerojatno da će igrati sa svojom djecom kao 10 godina mlađe majke. S druge strane, ove će bebe imati veće šanse da postanu pretila kasnije u životu.

Pouka: Ako imate 34 i još uvijek nemate dijete, nemojte paničariti! Za par godina, mogli biste imati najpametnijeg klinca u gradu.

Majka i kćer

Slični članci: