Stare peći kao trend suvremenog dizajna interijera

Obnovljeni stoljetni stan s čak 5 soba nadahnjuje svojom funkcionalnošću i udobnošću

Kako otkriva freshome.com, mnogi elementi ove povijesne zgrade sačuvani su u izvornom obliku, što je svakako jedan od razloga zašto toliko odiše šarmom. No ovaj, sada eklektičan stan koji spaja stoljetnu povijest i suvremeni dizajn, ima jednu značajku koja čini iznimno posebnim – u svakoj prostoriji nalaze se stare kalijeve peći koje su obnovljene u stilu stana.

Visoki stropovi, podovi od bora te ogromni impresivni prozori definiraju ovaj skandinavski stan od 176 kvadratna metra koji se nalazi u Stockholmu u lijepoj četvrti Vasastan.

Od ulaznog hodnika dolazi se do prostorije u kojoj se nalaze kuhinja s pripadajućim kuhinjskim otokom, blagovaonica, neizostavna kalijeva peć i stol za osmero ljudi. Stari kabinet koji se nekada nalazio u ljekarni, kreativno i originalno je pretvoren u kuhinjsku radnu površinu sa sudoperom zahvaljujući nehrđajućoj čeličnoj podlozi. Sljedeće tri sobe, svaka s vlastitom osobnošću, imaju drugačiji pogled na ulicu, ali drugačije dekoriranu kalijevu peć.

Divan spoj drugačijeg namještaja definira dnevni boravak – prostor za okupljanje ispunjen prigušenim bojama i prirodnim svjetlom. Ugodnom ambijentu pridodaje i keramička peć koja se savršeno spojila u naizgled nespojivo. Kuhinjsko stubište vodi do terase na krovu koja nudi stanarima priliku da osjete puls grada. Prekrasan stan koji otkriva kako nešto staro učiniti boljim pomoću malih trikova dekoracije.


Slični članci: