Jednostavan način kako se odviknuti od slatke hrane

Šećer je postao deklariran kao korijen svih zdravstvenih problema - no, nekoliko desetljeća prekasno. Dok smo bili usmjereni na uklanjanje bilo kakvih masnoća iz naših dijeta u 90-ima, naša rastuća ovisnost o šećeru ostala je bez nadzora pa smo tako ostali sami, ostavljeni da se hranimo keksima, kolačima i drugim slatkim, procesiranim delicijama (jadni mi).

Upravo nas to dovodi do naše sljedeće točke u promicanju zdravog načina života: najučinkovitijeg načina kako se odviknuti od slatkih namirnica. Prema slavnoj nutricionistici Elissi Goodman, koja je nedavno razgovarala s portalom Byrdie, objasnila je kako se lako i provjereno zauvijek riješiti ovisnosti o šećeru. Točnije, kako izbaciti svu procesiranu hranu koja je često protkana s dodatkom šećera.

"Prestanite jesti šećer!" kaže Goodman. "Što ga manje jedete, manje ćete žudjeti za njim. Jedite hranu bogatu nutrijentima te ćete u kratkom vremenu primijetiti da će se žudnja umanjiti. Moji klijenti primijetiti su da se žudnja počela smanjivati četvrtog i petog dana njihovog 'čišćenja'. Prvi par dana je najteže, no ako želite pobijediti morate se prisiliti. "


Slični članci: