Jednostavan kolač s bananama

| Wine and dine |

Kolač s bananama
Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Kolač s bananama

Tko god je probao ovaj sočan kolač nije mogao pogoditi od čega je – govorili su jagode, kivi, maline, sve i svašta, ali nitko nije prepoznao bananu! Okus neponovljiv, uzbudljiv, poseban i svima se sviđa, a da ne znaju od čega je... Vrlo brza i jednostavna priprema, a okus - mrak! Svima će se sviđati, garantiram!

Vrijeme pripreme: 20 minuta

Vrijeme pečenja: 40-50 minuta

Temperatura pećnice: 160C

Kolač od banana
Kolač od banana
  • 3 velike zrele banane
  • 1 jaje
  • 1 1/2 šalica oštrog brašna
  • 1 šalica šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 4 žlice putra
  • prstohvat soli
  • 1 žličica praška za pecivo
  • marmelada od marelica - za premaz (prema želji)
  • 2 - 3 žlice mljevenog oraha, lješnjaka ili preprženi listići badema (za posipati vrh)
Kolač od banana
Kolač od banana

Zagrijte pećnicu na 160C. Premažite kalup s putrom (i dno i stranice) i pobrašnite ga. Izmiksajte zrele banane, dodajte šećer, vanilin šećer, jaje, putar i miksajte. U drugoj zdjeli pomiješajte brašno, sol i prašak za pecivo pa postepeno dodavajte smjesi od banana. Izmiješajte i izlijte smjesu u pripremljen kalup. Pecite u zagrijanoj pećnici 40-50 minuta. Provjerite čačkalicom kada je kolač gotov. Vrh kolača prema želji premažite malo otopljenom marmeladom od marelica i pospite mljevenim orasima, lješnjacima ili preprženim listićima badema. Ohladite kolač i oštrim nožem ga narežite na kocke.