Došla kupiti haljinu, kupila cijelu kompaniju

Goga Ashkenazi

Jučer je objavljeno da je poznata francuska modna marka Vionnet, koju su ponovo prije tri godine lansirali Matteo Marzotto, bivši izvršni direktor modne kuće Valentino i Gianni Castiglione, izvršni direktor Marnija, upravo ušla u novu fazu poslovanja, a sve zahvaljujući kupnji većinskog paketa dionica od strane Goge Ashkenazi. Goga, izvršna direktorica  “MMG” globalnog poduzeća za konzalting te predsjednica  MunaiGaz Engineering Group, kazahstanka koja živi i radi u Londonu poznata je uspješna žena i predstavnica londonske mondene scene. Prošle je godine uključena na listu londonskih “100 skrivenih, a moćnih brokera”. Prema izjavi gosp. Marzottoa koji nije želio odavati financijske aspekte prodaje, kupila je preko 51 posto kompanije i time postala većinska vlasnica.

Službena izjava povodom prodaje kaže da je transakcija bazirana na tržišnoj evaluaciji mjesta na kojem je Vionnet pozicioniran u luksuznom sektoru u kojem posluje.

Prema izjavi gosp. Marzotta, gđu. Ashkenazi je upoznao prije mjesec dana kada je došla kako bi naručila i kupila haljinu koju će nositi na Cannes filmskom festival. Nakon kraćeg razgovora, njen se interes sa kupnje haljine prebacio na kupnju cijele kompanije i tako je nastala cijela ova neobična priča. On i gosp. Castiglioni ostaju manjinski vlasnici kompanije i nastaviti će raditi na svojim pozicijama izvršnih direktora i dalje, tako da se ništa što se tiče upravljačkog dijela neće promijeniti.

Kao posljedica cijele ove prodaje i investicije, Vionnet po prvi puta nakon 73 godine planira predstaviti novu kolekciju tijekom Paris Fashion Weeka u listopadu ove godine.


Slični članci: