Desert dana: Neodoljivi čupavci

Čupavci
Čupavci

S čupavcima nikad ne možete pogriješiti. Klinci ih obožavaju, a i oni veći ne zaostaju... Iako nisu kremasti, čupavci su jako sočni - jednostavno tope se u ustima... Jednostavno i brzo se pripremaju, a mogu stajati i nekoliko dana...

Temperatura pećnice: 180C

Četvrtasti kalup

Biskvit:

  • 3 - 4 žumanjka
  • 3 - 4 bjelanjka
  • 25 dag šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 30 dag brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 1,8 dl ulja
  • 1 dl mlijeka

Glazura:

  • 2 dl mlijeka
  • 10 dag čokolade za kuhanje
  • 20 dag šećera
  • 25 dag putra
  • 1 žlica ruma

30 dag kokosa – za posip

Zagrijte pećnicu na 180C.

Biskvit: Umutite bjelanjke sa šećerom u čvrsti snijeg, dodajte ulje, prosijano brašno pomiješano s praškom za pecivo, jedan po jedan žumanjak i mlijeko. Smjesu sipajte u nauljen i pobrašnjen kalup. Pecite u zagrijanoj pećnici 30 minuta i ohladite na sobnoj temperaturi.

Glazura: otopite čokoladu na pari, dodajte mlijeko, šećer i putar pa uz stalno miješanje kuhajte par minuta.

Izrežite kolač na kocke, s vilicom svaku kocku namočite u toplu glazuru i uvaljajte u kokos. Ako se pred kraj glazura zgusne, malo je podgrijte, jer tako biskvit upije više čokolade i bude sočniji.


Slični članci: