Adam - prvi Opelov mali urbani automobil

Opel Adam je mali gradski automobil suprotstavljen aktualnim trendovima koji nalažu da sve što je malo, moderno i na četiri kotača, mora biti retro. Adam je provokacija, sušta suprotnost koja odbacuje sve već viđeno i nudi ljubiteljima gradskih "minija” nešto potpuno novo. I dok većina proizvođača automobila danas svoj imdž gradi u kompaktnoj, srednjoj ili visokoj klasi, Opel je, čini se, odlučio krenuti s najniže stepenice.

Sa 3,7 metara Adam je najmanji model u Opelovoj ponudi, ali ujedno i njen najoriginalniji predstavnik. U potpunosti je razvijen u Njemačkoj, gdje će se i proizvoditi. Na jako malo prostora smješteno je toliko maštovitog dizajna, novih ideja, zabavnih rješenja, razigranih boja i mladenačkog šarma da se čovjek na trenutak zapita zašto se i veliki automobili ne proizvode u ovako veselim tonovima.

I kod hijerarhije opreme ADAM se opet izdavaja od svih automobila pa tako imamo 3 razine raspoloženja ili 3 karaktera: ADAM JAM, ADAM GLAM i ADAM SLAM. JAM je otkačen i pomaknut. Za ljude kojima je bitan stil i moda. GLAM je namijenjem ljudima profinjenog ukusa, koji traže još više stila i elegancije. SLAM je sportski, dinamičan i muževan. Za ljude koji traže još više dinamike i brzine u životu.


Slični članci: