Japanski minimalizam u srcu Hookaida

Dizajn teži tome da bude jedinstven i poseban te da potvrđuje identitet svojih stanovnika. Kuća sagrađena u centru Hookaida na vrlo uskom mjestu odiše mirnoćom i tišinom, baš kako i priliči japanskoj kulturi življenja. Arhitekt je inspiraciju pronašao u autohtonim pokrajinama Mongolije Narodne republike Kine osnovane 1947. Kuća je zamišljena kao cjelina, veliki prostor podijeljen na manje dijelove osiguravajući svojim korisnicima ono najbitnije - privatnost. 

"Šumica" - urnebesna street instalacija

Najpoznatiji svjetski ulični umjetnik, Banksy ponovo je u akciji. Grmlje ili po njemu instalacija ulična “šumica” nalazi se u  Canonburyu u Londonu, a pojavila se 24.5.2012.

Nedjeljni ručak

Suzy Josipović Redžepagić: što kuhati za nedjeljni ručak? Danas ćemo servirati sir i pršut za predjelo (samo da otvorimo apetit, ne previše, da se ne zasite predjela), pripremiti tradicionalno nedjeljnu najbolju ajngemaht juhicu, pečenu janjetinu u ružmarinu i finim travama s krumpirom, luk i rotkvice te za desert famoznu Montinjakovu čokoladnu tortu bez brašna kojoj nitko ne može odoljeti.

Pečena janjetina

Što kuhati subotom?

Suzy Josipović Redžepagić: danas cemo se punoooo odmarati i pripremiti ukusni ručak za svega 10ak minuta!

Biftek s rukolom