Vrijeme je za proljetno osvježenje karijere

Posao

Od reorganizacije ormara do pražnjenja uvijek prepune ostave, proljeće je vrijeme koje jednostavno traži generalnu čistku stvari koje vam ne trebaju u vašem domu. Proljeće je također i izvrsno vrijeme kako biste razmislili o svojoj karijeri i stvarima koje su vam u njoj (ne)potrebne. "Ako se osjećate zaglavljeni u svojoj karijeri, proljeće je idealno vrijeme za brisanje prašine s vašeg životopisa i usavršavanja vlastite vještine", piše Jen Hubley Luckwaldt za Money. "Mogli biste biti na potpuno drugačijem mjestu, profesionalno, kada zima ponovno udari."

Dakle, koji vas poslovi očekuju na popisu uređenja vašeg profesionalnog svijeta? Mi vam donosimo pet jednostavnih načina kako napraviti proljetno čišćenje karijere...

Obnovite svoj životopis.

Pobrinite se da koristite prošlo vrijeme kada opisujete dosadašnje uloge, uklonite nepotrebne riječi i obrišite predetaljan opis referenca.

Obnovite stara prijateljstva.

Luckwaldt objašnjava da "pravo prijateljstvo znači ostanak u kontaktu s ljudima koji su zainteresirani za iste stvari kao i vi do kojih vam je jako stalo" Pozovite starog suradnika/suradnicu s kojim/kojom niste razgovarali neko vrijeme ili se povežite s bivšim menadžerima putem društvenih mreža.

Očistite svoj radni prostor.

Bacite starudije, pospremite i organizirajte svoje dokumente, prenesite informacije s posjetnica u kompjuter i obrišite vaš stol.

Uredite svoje društvene mreže.

Uredite online profil kako bi se bolje odražavao vaš osobni brand.

Opremite se novom radnom i intervju odjećom.

Prođite kroz svoj ormar i pobliže pogledajte odjeću koju nosite na posao često. Jeste li bijelu košulju ipak malo previše puta izbijelili? Je li vaš pencil suknja ipak malo preuska? Pobrinite se da ono što nosite odražava najbolju verziju vas.


Slični članci: