Facebook će uskoro ponuditi klađenje na utakmice i trke konja

Facebook
Facebook

Najpopularnija društvena mreža Facebook ponuditi  će klađenje na konjske utrke i nogometne utakmice stvarnim novcem. Društvena mreža kritizirana je prošle godine zbog igrice Las Vegas, vrste casino igrica koje obećavaju jackpotove u vrijednosti od desetak do nekoliko tisuća eura. Trenutno su u punudi i virtualni slot aparati za djecu od 13 godina, a pravi novac će moći koristiti tek kada napune 18 godina. Facebook će sada početi nuditi i sportsko klađenje u dogovoru sa online kladionicom Paddy Power, objavljeno je sinoć.

Igrica nazvana Paddy Power In-Play biti će dostupna samo u Velikoj Britaniji, gdje su zakonske regulative o klađenju fleksibilnije u odnosu na SAD. Obje kompanije tvrde kako će imati rigorozne sigurnosne mjere kako bi spriječili maloljetnike da pristupe igrici, a Facebook inzistira na tome da oglas za klađenje neće moći vidjeti nitko tko ima manje od 18 godina.

Ipak, kritičari i udruge za zaštitu djece izrazili su povećanu zabrinutost da će djeca moći pristupiti online stranicama za klađenje lažući o svojim godinama ili koristeći kreditne kartice svojih roditelja. Istraživanje koje je provela Britanska kladioničarska komisija 2008. godine pokazalo je da skoro milijun djece ima problem s klađenjem. Što mislite o ovom Facebookovom potezu?


Slični članci: