Nokia Lumia 1020 ima kameru od 41 megepiksela

Nokia je predstavila svoj novi smartphone, Lumiu 1020, s kamerom od 41 megapiksela, za koju kompanija tvrdi da može zabilježiti detalje kakve nikada ne biste očekivali od smartphonea. Iz Nokije navode kako će korisnici moći zumirati i preoblikovati svoje fotografije bez straha da će izgubiti na kvaliteti same fotografije. Analitičari koji su testirali uređaj tvrde da se radi o najboljoj smartphone kameri na tržištu, ali ne garantiraju da će postati bestseler. 

Nokia Lumia 1020

"Nokia će morati uvjeriti korisnike da njihov uređaj ima bolje performanse od drugih u slabo osvijetljenim uvjetima, u suprotnom nitko neće ni primijetiti razliku ukoliko ne zumira fotografije na velikom ekranu ili ih pokuša printati kao poster. Može biti najbolji smartphone koji postoji, ali teško da će to biti dovoljno da uvjeri korisnike da odustanu od Androida ili iOS-a", navode analitičari. 

Novitet na Lumiji 1020 je zumiranje do četiri puta tijekom snimanja videozapisa rezolucije 1080p te do šest puta prilikom snimanja u 720p verziji. Tu su i optički stabilizatori, koji s lećama postavljenim na kuglične ležajeve i pomoću žiroskopa i motora neutraliziraju sve pokrete koji mogu pokvariti fotografiju. 


Slični članci: