Najbolje fitness aplikacije za vaše mobitele

Blagdani su iza nas, a ovo je sada zadnji trenutak da krenete pred ljeto tesati tijelo. Vremena nema mnogo, a rezultatima ipak treba vremena. U nastavku vam donosimo najbolje aplikacije za vježbanje koje možete pronaći u vašim mobilnim trgovinama. 

Lose It
Cijena: besplatno

Vaš dnevnik treninga i prehrane. Unošenje podataka može biti zamorno ali ekstenzivna baza podataka o hrani sadrži imena brandova u generičkim kategorijama (voće, kava, piletina) i podkategorijama (kuhana piletina, pečena...). Svaki tip namirnica ima zabilježene podatke o kalorijama, ugljikohidratima, vlaknima, mastima, natriju, proteinima, i sve to se može pogledati na zasebnim stranicama. U ovu aplikaciju možete dodati svoje treninge, uključujući njihov intenzitet i trajanje, i dobit ćete podatak o tome koliko ste kalorija pojeli, a koliko potrošili, te koliko još možete pojesti tog dana. Kao motivacija, prikazat će vam se grafički prikaz vašeg mršavljenja.

GoodFoodNearYou
Cijena: besplatno

Savršena aplikacija za one koji često putuju: dobivat ćete preporuke o mjestima koja nude zdravu hranu, ovisno o vašoj GPS lokaciji. Odaberite jedan od prijedloga i prikazat će vam se dugačka lista zdravih namirnica zajedno s podacima o kalorijama, mastima, i ugljikohidratima. Kad se odlučite za mjesto gdje želite jesti, aplikacija će vas navoditi do željenog mjesta.

NutritionTips
Cijena: besplatno

Jeste li znali da se prerezana lubenica mora baciti nakon dva sata? Ili da kamenice sadrže proteine, kalcij, fosfor, i željezo? Ova šarena aplikacija pruža obilje ovakvih zanimljivih informacija, a svaka je napisana na imitaciji „post-it“ papirića.

GymGoal ABC
Cijena: besplatno

Naučite abecedu dizanja utega kroz 280 vježbi s animacijama i pisanim uputama i 52 primjera treninga (4 nivoa, ovisno o iskustvu), a možete i dodavati vlastite slike. Iako ne možete zapisivati svoje dnevne aktivnosti, ipak možete izračunati ciljani puls, indeks tjelesne mase, i postotak masnog tkiva. Imate mlohave ruke? Odaberite biceps na mapi tijela i prikazat će vam se više od 50 vježbi za tonus ruku.

RunKeeper Pro
Cijena: 9.99 $

Ova aplikacija se često uspoređuje s Nike+ verzijom, i kompatibilna je samo s 3G ili 3GS iPhoneovima, a odlična je za trkače, bicikliste, i skijaše dok je Nike+ pogodan samo za trkače. Aplikacija koristi GPS tehnologiju kako bi zabilježila vašu rutu i brzinu, a podaci se automatski prebacuju na RunKeeper internetsku stranicu (runkeeper.com) na koju se možete ulogirati kako biste vidjeli zapise svih svojih aktivnosti i rute kojima ste prolazili (zajedno s podacima o usponu!). Svoj napredak možete objaviti na Facebooku ili Twitteru. Besplatna verzija je također dostupna ali samo Pro verzija nudi svakih pet minuta sažetak vaše aktivnosti, koji možete slušati preko slušalica.

C25K
Cijena: 2.99 $

Ova aplikacija je savršena za trkače početnike: nudi program koji traje 9 tjedana. Tri dana u tjednu vas vodi kroz polusatne treninge koji su osmišljeni za poboljšanje vaše izdržljivosti. Prvi tjedan ćete imati 60 sekundi trčanja i 90 sekundi hodanja u trajanju od 20 minuta, uz petominutno zagrijavanje i hlađenje. Drugi tjedan donosi 90 sekundi trčanja i 2 minute hodanja. Intenzitet se povećava iz tjedna u tjedan i aplikacija vas zvučnim signalom obavještava o promjenama iz trčanja u hodanje i obrnuto, tako da se možete dovoljno dobro koncentrirati.

iTreadmill
Cijena: 1.99 $

Nemate vremena za teretanu? Ova aplikacija će zabilježiti svaki vaš korak, prijeđenu udaljenost, i prosječnu brzinu kretanja. Većina pedometara ne radi u džepovima ili torbama ali iTreadmill radi gdje god ga pospremili. Možete čak uključiti Pacer Dial opciju, koja će vam zadavati ritam. Brojač se automatski zaustavlja kad stanete, i sam se pokrene kad opet počnete hodati.

FitnessBuilder
Cijena: 9.99 $

Cijena se možda čini visokom, ali ovo je jedna od najboljih aplikacija na tržištu: ima preko 200 primjera treninga, a aplikacija automatski odabire najbolji za vas. Također ima preko 2000 slika i filmova, pet fitness brojača, hrpu kalkulatora, i mogućnost slanja pitanja osobnom treneru. Aplikacija se može nadograđivati za 4.99 dolara mjesečno, a za to ćete dobiti duplo više treninga, videa, i dodatnih aplikacija. Jedino što ova aplikacija ne može pružiti jest liposukcija

iFitness
Cijena: 1.99 $

Zlatna sredina između gore navedenih aplikacija. Ovo je jedna od najpopularnijih aplikacija koja nudi preko 230 vježbi posloženih po dijelovima tijela ili mišićima, uz 100 videa koji sadrže upute za njihovo izvođenje. Poput Gym Goala, možete dodavati svoje vježbe, a imate i 12 treninga koje su kreirali fitness stručnjaci, zajedno sa štopericama, brojačima, i grafičkim prikazima treninga i mršavljenja. Treninge si također možete poslati elektroničkom poštom preko aplikacije, koja nije toliko razvikana kao FitnessBuilder ali tih ušteđenih 8 dolara možete potrošiti na proteinske shakeove.


Slični članci: