Kako Mark Zuckerberg i Bill Gates vide školovanje?

Mark Zuckerberg

Mark Zuckenberg nedavno je na svojem Facebook profilu objavio video snimljen za zakladu Code.org koja se bavi lobiranje kako bi škole diljem svijeta uvele programiranje kao školski predmet.

U videu se pojavljuju razne IT face poput Marka Zuckenberga, Billa Gatesa, izumitelja Dropboxa - Drewa Houstona, utemeljiteljice Clothie - Elene Silonoke, ali i poznati pjevači i sportaši poput Will.I.Ama i Chrisa Bosha te razni računalni geniji.

Svi oni pokušali su objasniti što programiranje za njih znači i zašto je ono važno i za onu djecu koja će se u životu baviti nečim sasvim drugačijim. Naime, programiranje uči djecu kako da ispravno i logično razmišljaju što će im svakako u životu dobro doći. Zaklada Code.org želi potaknuti obrazovanje novih generacija programera koji će jednoga dana zamijeniti velikane poput Billa Gatesa, Marka Zuckerberga i pokojnog Stevea Jobsa.

Problem oko kojeg su se ovi poznati genijalci ujedinili što mnoga djeca u školama nažalost nemaju ni informatiku niti programiranje koje se smatra poslom budućnosti. Inače orgaizacija Code.org za moto svoje udruge uzela je poznati citat pokojnog Stevea Jobsa: „Mislim da bi svatko u ovoj zemlji trebao naučiti programirati računalo zato što nas to kako da razmišljamo.“ Čini nam se kako situacija u Hrvatskoj i nije toliko loše s obzirom da djeca u Hrvatskoj od osnovne škole pohađaju satove informatike. Možda će upravo u budućnosti neki Hrvat osmisliti neku novu interentsku revoluciju.

Code.org

Slični članci: