Kako biti utjecajniji na poslu?

Posao

Postoje mnogi aspekti koji od dobrih radnika naprave uspješne vođe, no kad biste trebali odrediti samo jednu kvalitetu, koja bi to bila? Nema sumnje da su samopouzdanje i strast presudni, no prema Business Insideru svi nadahnjujući lideri imaju jednu zajedničku stvar: sposobnost da utječu na druge.

Zašto? Na radnom mjestu, sposobnost trenutnog uvjeravanja drugih odmah vas stavlja u poziciju vodstva, bez obzira na radno mjesto. Oni koji utječu na druge imaju moć da pomognu drugima napredovat te znaju kako usmjeriti tim. Njihova mišljenja su veoma važna, a javni nastup dobro poznat među vršnjacima. Drugim riječima, to je jedna od ključnih osobina koje će vam pomoći da od marljivog radnika postanete menadžer i vođa.

Ako ste borite da vas se čuje na sastanku ili želite brzo napredovati, Business Insider istaknuo je najbolje načine kako poboljšati svoj persuazijske vještine. Činite ove tri stvari svaki dan:

Recite DA za izazovne zadatke

Harvard Business Review studija pokazuje zabrinjavajući razlog zašto postoji više muškaraca nego žena na vodećim pozicijama. Istraživači su otkrili da se 22% žena nije prijavilo za radno mjesto jer "ne žele riskirati kada postoji velika šansa da ne uspiju", dok je samo 13% muškaraca dijelilo isti pogled. Drugim riječima, žene će obaviti samo onaj zadatak za koji vjeruju da su u potpunosti kvalificirane, dok će muškarci uživati u izazovima. Zadobite poštovanje kolega oslanjajući se na izazovne svakodnevne zadatake.

Koristite se različitim komunikacijskim stilovima

Oni koji utječu na ljude na radnom mjestu vješti su u korištenju 2 različite komunikacijske vještine: društven stil u kojem smo brižni i osjetljivi te poslovan stil koji je uporan i često doživljavan kao agresivan. Fokus stavite na svjesnost samoga sebe i prilagodite stil komunikacije tako da odgovara prigodi.

Nadogradite se novim znanjem

Nemojte čekati formalne obuke; oni na vrhu poduzeli su vlastite mjere kako bi neprestano bili informirani i svjesni. Bilo da se radi o predavanjima ostalih stručnjaka iz istog područja ili pretplate na obrazovni e-newsletter, nastojite povećati svoje znanje svaki dan.


Slični članci: