Zdrava jutarnja rutina u samo jednostavnih 5 koraka

Instagram / @elajza

Otkrijte prednosti dnevne rutine koja će poboljšati vaše raspoloženje, zdravlje i izgled, a ne trebate se probuditi ranije nego inače.

1. Iščetkajte svoju kožu prije nego što se otuširate
Potrebna vam je prirodna i meka četka za tijelo kako bi nježno iščetkali vašu suhu kožu prije tuširanja. Započnite na lijevoj nozi i pratite kretnje prema gore dok ne dođete do ruku. Ponovite ritual od desne noge do desne ruke.
Ovo će aktivirati mikrocirkulaciju krvi i vaš limfni sustav koji je odgovoran za uklanjanje toksina iz tijela, a četkanje će i ukloniti mrtve stanice kože. Ovaj proces će također aktivirati uklanjanje masnih stanica, što dovodi do postupnog uklanjanja zastrašujuće narančine kože, odnosno celulita.

2. Nemojte tuširati s jako toplom vodom!
Uvijek se pokušavajte pobrinuti da voda bude na tjelesnoj temperaturi i uvijek završite svoj tuš sa svježijom i hladnijom vodom. To će pomoći zatvoriti pore vašoj koži,a kao rezultat ćete imati čvršću kožu. Također će vas potpuno razbuditi i pripremiti za dan.

Instagram / @george_and_smee

3. Hidratizirajte kožu uljem
Prije sušenja na vlažnu kožu nanesite ulje. Trebate samo malu količinu: par kapljica na vašim dlanovima dovoljne su za cijelo tijelo.
Možete koristiti maslinovo ulje, bademovo, arganovo, šipkovo, kokosovo ... možete sami izabrati! I nemojte zaboraviti pričekati par minuta da vam koža apsorbira ulje. Nakon što se ulje apsorbira, ukloni višak vode i ulja, i spremani ste!

4. Operite lice s mlijekom za čišćenje
Ne zaboravite uvijek oprati lice s mlijekom za čišćenje i nakon primijeniti tonik ili cvjetnu vodu, jer će to regulirati pH kože, a koža će izgledati glatko..

5. Pijte vrelu vodu s limunom
Da biste započeli s više energije, prije doručka, popijte toplu vode s nekoliko kapi limuna. Ovaj mali ritual pomoći će vam očistiti vaš probavni sustav, aktivirati ga i pružiti vam energiju na prirodan način. Također pomaže u sagorijevanju višaka masnoće! 


Slični članci: