Zašto je trudnoća vrijeme za vježbanje?

Vježbanje u trudnoći

Ako ste trudni sigurno ste već pročitali puno članaka o tome kako sigurno vježbati i zašto je važno biti aktivna i tijekom trudnoće. Ipak većina trudnica nakon što započene s tjelovježbom, najčešće odustane nakon nekoliko treninga zbog monotonije vježbi, nedostaka inspiracije za vježbanje, straha od pojedinih pokreta kako raste beba i opseg trbuha ili jednostavno pomisle „trudna sam, pa ne moram ništa raditi na svojem tijelu, brinut ću o tome kad rodim!“

Ako postoji jedna zajednička motivacija svim trudnicama za vježbanje, to će sigurno biti dobrobit i zdravlje vlastitog dijeteta. Tjelovježbom ćete osigurati svom dijetetu  maksimalan i kvalitetan metabolizam hranjivih tvari i kisika. Nova istraživanja dokazala su veću moždanu aktivnost beba čije su majke vježbale 3 puta tjedno u odnosu na bebe neaktivnih majki.

Vježbanje u trudnoći

Vježbanjem ćete bolje pripremiti svoje tijelo za porođaj i lakše ćete pratiti potrebe vaše bebe nakon porođaja. Trudnice često imaju problem s bolovima u donjem djelu leđa i vratu, oticanjem zglobova, nesanicom, opstipacijom... Umjerenom i kontinuiranom tjelovježbom možete smanjiti ili eliminirati ove simptome.

Pravilnim smjernicama sve trudnice mogu odraditi neki oblik treninga. Bilo da su to isključivo vježbe disanja ukoliko postoje određene komplikacije u trudnoći ili cijeloviti trening ukoliko nema nikakvih kontraindikacija. Kada uvidite važnost vaše aktivnosti u trudoći i osjetite se motivirano da se pokrenete, neovisno o tome jeste li prije trudnoće vježbali svaki dan ili nikada u životu, vrijeme je da potražite stručnu osobu koja će vas voditi kroz taj poseban period i pokazati vam kako može biti još bogatiji.

Vježbanje u trudnoći

U Physiosportu u Kaptol centru gdje se sa svakim vježba individualno postoji tim stručnjaka koji za svaku trudnicu osmisli zanimljive i sigurne treninge s obzirom na vaš stupanj trudnoće, dosadašnje aktivnosti i simptome koje imate. Uz vježbe, na ovaj način se pripremate za što brži, lakši i bezbolniji porod. Osim toga, njihovi stručnjaci su na raspolaganju da svakoj trudnici odgovore na pitanja i nedoumice u vezi sportskih aktivnosti, prehrane, pravilnog disanja ili vas savjetuju gdje možete potražiti odgovore.


Slični članci: