Zaštitite malene od sunca

Eucerin Kids zaštita dječije kože od sunca

Najmlađi posebno uživaju u ljetnim danima i radostima. Kako bi bili bezbrižni, ne zaboravite ih zaštititi najbolje što možete.

Ljeto je vrijeme kada djeca stvaraju neke od najdražih uspomena. Prvi odlazak na more, trenutak kad se propliva, ljetni kampovi, sportske aktivnosti na otvorenom, sve su to sjećanja koja ostaju, dok sve one male nezgode koje su često prateći dio nekog iskustva, blijede.

Prve ljetne opekline koje dolaze s neumornim boravkom na suncu možda brzo prolaze, ali ispod površine ostaje zapis o njihovoj 'posjeti'. Naime, debljina dječje kože odgovara samo jednoj petini debljine kože odraslih, premda ima jednak broj slojeva. Njezin rožnati sloj, gornji sloj epiderme, koji nas aktivno štiti od utjecaja iz okoliša i zadržava vlagu, tanji je i njegove su stanice rjeđe raspoređene. Kao posljedica toga, njegova barijerna funkcija slabije je učinkovitosti.

Eucerin Kids zaštita dječije kože od sunca

Na što treba obratiti posebnu pozornost?

1. Bebe do šest mjeseci ne bi trebalo uopće izlagati izravnom suncu niti ih mazati sredstvima za zaštitu zbog povećanog rizika alergijske reakcije i sunčanice. Za djecu stariju od 6 mjeseci preporučuju se zaštitna sredstva na bazi mineralnih umjesto kemijskih filtera. Preporučamo Eucerin Intenzivni losion za sunčanje za djecu s mikropigmentom SPF 25 koji ne sadržava kemijske filtere ni mirise.

2. Šetajte tek iza 16 sati i obavezno imajte zaštitne navlake u kolicima te na krović još prebacite gazu koja će štititi dijete s prednje strane, pritom pazite da osigurate dovoljan protok zraka. Šeširići i gusto tkana odjeća su također preporučeni.

3. Crvenokosa djeca, djeca s pjegicama i djeca izrazito blijede puti pojačane su osjetljivosti na sunčeva UV zračenja te se njima trebaju aplicirati preparati s maksimalnom zaštitom. Eucerin Losion za zaštitu od sunca za djecu SPF 50+ i Eucerin Sprej za zaštitu od sunca za djecu SPF 50+ posebno su osmišljeni za potrebe osjetljive dječje kože.

4. Djeca s izraženim madežima trebala bi izbjegavati izlaganje izravnom suncu.

5. Djeca koja prolaze ili su nedavno završila ciklus tretmana kože protiv akni zahtjevaju posebnu i maksimalnu zaštitu jer je njihova koža istanjena i izloženija posljedicama UV zračenja. .

6. Ako se vaše dijete ljeti bavi sportom na otvorenom, zbog pojačanog znojenja preporuča se zaštita vodootpornom kremom sa SPF faktorom, a ne zaboravite mu osigurati uvijek priručnu bočicu vode ili nekog izotoničnog napitka koji će minimizirat rizik od dehidracije.


Slični članci: