Zanimljiv program vježbanja za mame & bebe

Mama i beba

Svaka žena, vrlo brzo nakon poroda osjeti želju i potrebu vratiti se „sebi“. S razlogom, jer kontinuirani umor, nedostatak snage i kondicije, bolovi u kralješnici i ramenom obruču uzrokovani manjom količinom sna i stalnim nošenjem male bebe, opuštena koža na trbuhu, bedrima i bokovima, nakupljeni višak potkožnog masnog tkiva i opuštena muskulatura samo su dio problematike s kojom se rodilje susreću.

Bez obzira kakva je funkcionalnost i estetika tijela postojala prije početka trudnoće, osjećaj da je sada, nakon poroda potrebno nešto promijeniti ili ubrzati povratak na stanje prije je stvar ne samo estetike već i zdravlja. No, uskladiti želje i potrebe s realnim i stvarnim životnim obvezama nije jednostavno. Svakodnevno bavljenje djetetom, dojenje, hranjenje i previjanje može predstavljati veliku prepreku za taj cilj jer većina majki nema kome ostaviti dijete kako bi se posvetila svome zdravlju i svome tijelu. Osim toga, teško je pronaći i kvalitetne stručne ljude i centre u kojima bi se na profesionalan način netko posvetio baš vama i vašoj specifičnoj situaciji i problematici.

Upravo su jedan takav zanimljivi program za "mame" osmislili stručnjaci u Physio Sport & Beauty centru kojime se svaka majka, ubrzo nakon poroda može kvalitetno vratiti u formu, podići kondiciju, popraviti držanje, estetski oblikovati tijelo i istovremeno provoditi kvalitetno vrijeme sa svojom bebom.

Koliko god su vaša trudnoća i porod bili teški ili lagani, bez obzira na vaše prethodno iskustvo ili znanje o treningu, svi programi u Physio Sport & Beauty centru su prilagođeni vašem stanju i stvarnim potrebama. Programi se provode kroz individualan pristup u vježbanju, u mirnom i ugodnom okruženju gdje vaše dijete može bezbrižno spavati pored vas, igrati se uz vas ili biti dio vašeg treninga, jer nema bolje motivacije za vježbanje od one kad istovremeno nasmijavate svoje „malo čudo“.

Prednost ovog načina provođenja programa je multidisciplinarni pristup. Tim stručnjaka u ovom centru čine kineziolog, kineziterapeut, fizioterapeut i primalja. Plan treninga se u potpunosti prilagođava potrebama mame i bebe. Osim napredka i pomaka u estetskom smislu, također će vas educirati kako se pravilno držati dok dojite, nosite, dižete/spuštate svoje dijete i pri tome ne naprežete tijelo više nego je to stvarno potrebno.

Program može započeti kada beba navrši 2 mjeseca, odnosno 2 mjeseca nakon poroda. Zašto tek tada? U prva 2 mjeseca događaju se hormonalni i mehanički procesi koji vraćaju unutarnje i vanjske organe u svoje stanje prije trudnoće, uspostavlja se proces „ponude-potražnje“ laktacije, smirivanja organizma, a također je potrebno i neko vrijeme upoznavanja svoje bebe i adaptacije osjetila na bebine potrebe.

Tijekom provođenja programa u Physio Sport & Beauty centru će odgovoriti na sva vaša pitanja vezana za motorički razvoj vaše bebe, pokazati vam kako bebi pomoći u prvim okretanjima, ustajanjima, puzanju i hodanju. Savjetovat će vas ukoliko imate poteškoća u dojenju ili prestanku dojenja. Ukratko, na razumljiv, prihvatljiv i stručan način će vam pomoći da se i Vi i beba osjećate bolje.

Physio Sport & Beauty centar je mjesto gdje ćete na svako vaše pitanje dobiti stručan odgovor ili savjet gdje odgovor potražiti. Pri tome možda steknete i nova prijateljstva s ostalim mamama koje su bile ili jesu u istim situacijama kao i vi. Ugodan, specijaliziran i opremljen prostor u kojem ćete se moći sat vremena posvetiti sebi i imati svoje dijete pod nadzorom, gdje nećete brinuti smijete li izvoditi neke vježbe i jesu li one pravilne - jednostavno prostor koji će vam osigurati potpunu uslugu.

Osim ponosa na svoje dijete i činjenicu da ste majka budite ponosni i na svoje tijelo. Osjećajte se snažno i zadovoljno bez grižnje savjesti da na kratko ostavljate svoje dijete i radite nešto za sebe, jer briga za vlastito zdravlje jest briga i o zdravlju vašeg djeteta.

Za sve informacije, dogovore oko termina i uvjeta uključenja u zdravstveni & beauty program „mame & bebe“ nazovite na telefon 01/798 73 98 ili pošaljite upit na info@physiosport.hr

www.physiosport.hr


Slični članci: