Vodič za rok trajanja vaših make-up proizvoda

Donosimo vam detaljan vodič koji će vam pomoći pri čuvanju i korištenju vaše šminke kako bi joj rok trajanja bio što duži. Rok trajanja važan je podatak koji mnogi od nas često zanemarujemo kada je riječ o make-upu.

Ruž za usne
Postoji vjerovanje da ruževi mogu trajati do tri godine. Međutim, ovi su proizvodi skloniji razmotavanju bakterija ako ih dijelite s drugim osobama ili ako ste imali bilo koji oblik infekciju na usnama. Da biste to izbjegli, ruž za usne možete nanositi s čistim kistom. U tom slučaju značajno ćete produžiti vijek trajanja ruža za usne. Ako vaš ruž promijeni okus ili miris, odmah ga bacite!

Maskara za trepavice
Ako se ne osuše (ugh to mrzimo), rok trajanja vašoj maskari je oko tri mjeseca. Važno je napomenuti da pripaziti na grudice i teksturu maskare. Ako se grudice pojave, a tekstura postane drugačija od dana kada ste je kupili, vjerojatno je vrijeme da kupiti novu.

Puderi u prahu, bronzeri, rumenila
Proizvodi koji dolaze u verziji praha (i oni pritisnuti poput pudera u kamenu) ne sadrže vode što znači da mogu trajati mnogo dulje od onih koji sadrže ulja ili su tekućine. Također ovi proizvodi su i zaštićeniji. Ako neko vrijeme niste koristi puder, jednostavno odstranite vanjski sloj, jer je proizvod koji se ispod nalazi pogodan za nanošenje na lice.

Tekući puderi i korektori
Ove proizvode morate držati na sobnoj temperaturi, odnosno u uvjetima gdje temperatura ne rase ili pade, jer su osjetljivi na temperaturne promjene. Također, bitno je držati ih dobro zatvorenima. Ako se pridržavate ovih uputstava vaš će proizvod trajati znatno dulje. Također pokušajte proizvode nanositi s čistim četkicama te izbjegavajte dodir proizvoda s kožom (npr. stavljanje korektora direktno na kožu uz pomoć priloženog aplikatora koji se vraća u proizvod).

Olovke i tuš za oči
Olovke za oči i obrve imaju duži vijek trajanje jer svakim šiljenjem dolazite do svježeg proizvoda. Tekući tuševi za oči mogu trajati od 6 mjeseci do godine dana. Dobro ih zatvarajte kako bi izbjegli njihovo isušivanje.

Sjenila za oči
Ako dolazi u puderastoj varijanti onda mu je vijek trajanja identičan puderu u prahu, a ako dolazi u gel varijanti pripazite da ga nanosite čistim prstima i četkicama za šminkanje te proizvod uvijek dobro zatvorite. 


Slični članci: