Preskakanje vijače - najbolja vježba za naše tijelo?

Preskakanje vijače
Preskakanje vijače

 Nema te osobe koju kao dijete nije zabavljalo preskakanje užeta u bilo kojem obliku - pa zašto ne bismo taj način tjelovježbe koristili i u odraslom životu? Naime, preskakanje vijače ili užeta fenomenalna je vježba za mršavljenje i oblikovanje tijela.

Mnoge hollywoodske zvijezde i top modeli u svojim rutinama vježbanja koriste preskakanje vijače kao cardio trening. Nije uzalud! Preskakanje užeta bolje je od trčanja jer je sigurnije za zglobove i koljena. Istovremeno jačate ruke i ramena, trbuh, ali i srce. Cijelo tijelo je u pokretu, a postoji mnoštvo zabavnih načina da u potpunosti iskoristite uže za sagorijevanje kalorija. Uz to - ovo je jedna od najjeftinijih vježbi.  

 

Međutim, preskakanje užeta nije tako lako kako se možda na prvi pogled čini! Kada pokušate prvi put moguće je da ćete se umoriti već nakon par minuta. Također, može biti frustrirajuće ako zapinjete i ne ide vam dobro odmah na početku. Ali, svakako ne odustajte!
 
Zacrtajte sebi cilj da u prvih nekoliko dana ostvarite zadatak – preskačite uže 30 sekundi bez prestanka. Ovo je vježba na kojoj treba raditi, ali kada je svladate pred vama je samo period uspjeha.
 
Preskakanje užeta izvrsna je vježba

Slični članci: